Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Victor Ponta: Un nou acord cu FMI ar fi foarte bun pentru România

Premierul Victor Ponta a spus reporterilor de la Reuters că ar cere sprijinul Fondului Monetar Internațional (FMI) privind un nou acord de tip preventiv, dar mai întâi va trebuie să se consulte cu partidele politice.
victor-ponta.jpg

„Un nou acord de tip preventiv cu FMI va trebui discutat cu partidele politice. Dacă mă întrebați, aș spune că un acord cu instituțiile internaționale ar fi foarte bun pentru România ”, a spus Victor Ponta.

Cel mai recent acord a expirat săptămâna trecută și a fost semnat în septembrie 2013 pe o perioadă de 24 de luni, fiind al treilea acord solicitat de la FMI în ultimii șase ani. Scopul acordului de tip preventiv a fost acela de a proteja economia românească de eventuale șocuri pe piețele financiare.

Potrivit ministului Finanțelor, Eugen Teodorovici, citat de Reuters, România va solicita în mod oficial încheierea unui nou acord cu FMI în decursul acestui an, negocierele concentrându-se în principal pe implementarea reformelor structurale.

Recent, reprezentantul rezident al FMI din România, Guillermo Tolosa a spus că FMI este gata analizeze o posibilă colaborare. „După 26 septembrie s-a încheiat acordul, totuși dacă vom primi o solicitare suntem dispuși să discutăm”, a declarat Guillermo Tolosa. În opinia sa, economia țării este posibil să depășească în următorii trei ani economia Cehiei și pe a Portugaliei din punct de vedere al Produsului Intern Brut (PIB).

„Deși economia românească ar putea avea un rol destul de important în Uniunea Europeană, totuși România încă nu are o infrastructură bună, iar faptul că țara încă are datorii pe care nu le-a acordat la timp, strică percepția investitorilor în ceea ce privește mediul de afaceri autohton”, a mai spus Guillermo Tolosa.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii