Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Victor Cionga, directorul general al BVB, a fost revocat din functie

bvb.jpg
Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București a luat decizia de a-l revoca pe Victor Cionga din funcție după un mandat de doar șapte luni.

Unul dintre posibilele motive pentru care a fost revocat din funcție ar fi că propunerile sale de restructurare a grupuilui de companii din BVB au nesatisfăcut așteptările anumitor persoane din grup și nu au găsit susținerea în Consiliul de Administrație.  Acesta mai are mandat la conducerea BVB pentru încă două luni, timp în care se va găsi un înlocuitor, ne informează Mediafax.

Victor Cionga a venit la conducerea BVB în septembrie 2012, la scurt timp după ce a fost ales director general de Consiliul de Administrație. Acesta avea scopul de a restructura intern compania Bursa de Valori București, cât și la întregul nivel al grupului, care include: Institutul de Guvernanţă Corporativă, Fondul de Compensare a Investitorilor, Depozitarul Central și Casa de Compensare Bucureşti.

Proiectul de reorganizare internă presupune concentrarea unor departamente din grupul BVB, care includ: juridic, administrativ și contabilitate, reducerea numărului de angajați și a costurilor. Este luat în considerare și un specialist în resurse umane care evaluează și motivează personalul, în funcție de performanțe. Acest proiect se ridica la suma de 816,000 de RON.

Un al motiv pentru care Cionga a fost revocat este o viitoare schimbare și a Consiliului de Administrație. O parte dintre acționari vor intenționa să recomande un nou administrator în AGA de bilanț, la sfârșitul lunii aprilie.

Modificarea politicii de tarifare, care prevedea introducerea unui tarif fix lunar de 3.500 de RON și micșorarea comisioanelor variabile din valoarea tranzacțiilor, a stârnit dispute printre membrii Consililui de Administrație al BVB, și între firmele de brokeraj, care susțineau că noile schimbări le va mări costurile și vor fi nevoiți să iasă de pe piață.

Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureştieste format din: Valerian Ionescu (BCR), Adrian Lupşan (director general adjunct la Intercapital Invest), Narcisa Oprea (avocat la Schoenherr şi Asociaţii), Schroll Matjaz (reprezentant al Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea), Robert Cosmin Pană (din partea firmei de brokeraj Swiss Capital şi fost angajat al BVB şi al Depozitarului Central), fostul preşedinte CA Stere Farmache, Dan Paul şi Octavian Molnar (IFB Finwest).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii