FacebookTwitterLinkedIn

Cunoscut mai mult ca pilot în Campionatul Naţional de Raliuri, constănţeanul Victor Băldescu nu ocoleşte nici afacerile de la malul mării. El este printre altele, acţionar la firmele Romned S.A., Romned Port Operator S.A. şi Seamans Pub SRL, acestea activând în domeniul activităţilor portuare şi a alimentaţiei publice.

Băldescu a recunoscut în mai multe rânduri că a pornit la drum în afaceri cu fierul vechi, dar şi cu importuri de banane, în port. Azi, cea mai importantă firmă în care omul de afaceri este acţionar majoritar cu 96,74% este Romned Port Operator S.A., cu afaceri de circa 4,4 milioane de euro în 2009 şi cu un profit de 1,75 milioane euro. Compania are, în prezent, capitaluri proprii de circa zece milioane de euro. Afaceristul constănţean, care este acţionar la 14 societăţi comerciale, nu a ocolit nici piaţa imobiliară, iar în perioada de boom a alocat sume importante de bani pentru achiziţii de terenuri în zona Constanţei.

În prezent, Băldescu deţine, printre altele, numeroase terenuri, dar şi mai multe vile la Neptun. Prin intermediul Romned Port Operator, Băldescu a concesionat, de-a lungul timpului, mai multe loturi de plajă din staţiunile de pe Litoralul Mării Negre.

Ca pilot de raliuri, Victor Băldescu a câştigat curse importante în competiţia naţională şi s-a clasat pe locuri fruntaşe în clasamentul piloţilor.