FacebookTwitterLinkedIn

Sălbăticia unică a Alaskăi este dezvăluită în această producţie care surprinde îndeaproape viaţa pe acest ţinut lipsit de civilizaţie şi marcat de extreme.

Poziția nordică a Alaskăi, pe Cercul Arctic, duce la ierni extrem de reci și veri care, din cauza dimensiunii și formei acestui ținut, aduc cu ele valuri de căldură. Densitatea populaţiei este mai mică ca în Siberia, cât despre animale, acestea au fost nevoite să se adapteze la cele mai extreme schimbări de sezon de pe Pământ. În ciuda tuturor acestor condiţii dificile, diversitatea faunei sălbatice din Alaska ajunge la proporţii incredibile.

VEZI O GALERIE FOTO DE EXCEPȚIE DIN ALASKA!

Cele trei episoade explorează primăvara, vara și iarna în această sălbăticie extremă și dezvăluie specii unice care au învățat să trăiască în aceste condiții complicate.

Poveștile includ o vidră de mare care încearcă să își protejeze puiul vulnerabil în primele zile reci de primăvară, urși grizzly care se grăbesc să se hrănească în timpul verii scurte și să găsească soluții ingenioase pentru a lua în greutate și urși polari tineri care fac primii pași pe gheață la începutul anotimpului înghețat, în mediul lor preferat.

Documentarul prezintă, de asemenea, micile comunități umane pierdute în vastul ținut, descoperind felul în care ele interacționează cu acest peisaj neobișnuit.

BBC Earth este un brand este gestionat de BBC Worldwide, divizia comercială a BBC.