Cautare
, Contributor

Partener Platypus Group

Opinii |
|

Viața nu este liniară

I-au dat lacrimile lui Ștefan al meu când a aflat cine îi va fi dirigintă acum, când trece în clasa a V-a. Toată vara a fost un subiect de conversație important, mai ales ținând cont de relația excelentă pe care atât el, cât și colegii lui au avut-o cu Mădă, învățătoarea care i-a crescut de mici.
Lorand_Balint.JPG

I-au dat lacrimile de bucurie lui Ștefan al meu când a aflat că Mădă o să le fie și dirigintă, pentru că îi va însoți mai departe și în clasele 5-8.

Iar eu am zâmbit pentru că, deși nu mai aveam nevoie de încă o dovadă, mi s-a confirmat, încă odată, că în 2015 viața nu mai este liniară, că lucrurile sunt fluide, cine astăzi face o anumită treabă/meserie, mâine s-ar putea să fie într-o cu totul și cu totul altă poziție. Ieri învățătoare cu clasa ei de copii, Mădă și-a asumat azi un rol mai activ în managementul/administrarea școlii și a preluat o clasă la dirigenție. O altă fișă de post, o altă meserie.

Oamenii se pot minți singuri că situația nu este așa, dar ceva îmi spune că cei care vor face asta vor fi pierzătorii zilei de mâine, neadaptații care vor rata oportunități după oportunități și nu-și voi mai găsi locul în societate.

CITEȘTE OPINIA LUI LORAND BALINT: „BINGO”

La o oră de matematică din clasa a IV-a, oră la care am asistat și noi, părinții, când preda adunarea numerelor cu trei cifre, Mădă i-a întrebat pe copii: când a avut loc primul război dintre Decebal și Traian? Copiii au răspuns 101-102, pe tablă a notat 101. A urmat întrebarea: când au cucerit romanii Dacia? A notat pe tablă 106. Cât fac 101 adunat cu 106?

Ora de matematică nu mai era oră de matematică, ci o oră de educație cu focus pe matematică. Trecerea bruscă (dar foarte naturală) de la un subiect la altul îi obișnuiește pe copii cu viața reală în care lucrurile sunt din ce în ce mai amestecate, liniile nu mai sunt clare și flexibilitatea în gândire este esențială.

P.S.1

N-o să știu niciodată cât de mult îi datorez învățătoarei mele (Luminița Israte) care, după ce am fost scoși de PCR în stradă să-i fluturăm de bine lui Ceaușescu, a recuperat în ora de matematică ora de muzică pierdută cu această ocazie. Ce rupere față de cutumele vremii!

P.S.2

Sună mai bine „un alt job description” față de „o altă fișă de post”?

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii