FacebookTwitterLinkedIn

Primul din acest trio al premierelor este filmul “Madagascar: Galapagosul Africii“. Madagascar găzduiește o gamă largă de specii bizare și o lipsă interesantă de prădători tradiționali. Nu există deloc pisici. Nu există prădători mari din clasa mamiferelor, cu excepția unui singur carnivor ciudat cunoscut sub numele de fosă, notează Media Expres.

În ciuda modului său clar felin, nu este de fapt o pisică. Este vag legat de manguste și civete, dar rămâne o familie în sine – în plus, cu ritualuri de împerechere bizare. Acest documentar dezvăluie o parte dintre locuitorii insulei, de la fosa la aye aye – posibil cea mai ciudată creatură de pe Pământ.

Tot la 4 octombrie, va avea premiera la Viasat Nature seria “Inginerii din lumea animalelor“, la ora 15:00).

O casă este o structură sigură ce ne protejează de lucrurile pe care nu le putem controla, cum ar fi vremea și intrușii, și ne ajută să ne creștem familia în siguranță. Animalele construiesc case din motive foarte similare, dar o fac de mult mai mult timp.

Primul episod din această serie se concentrează pe cuiburi, considerate minuni arhitecturale și de inginerie, dar și centrul vieții de familie în lumea animalelor, pentru reproducere, creșterea puilor și apărarea lor. Cuiburile sunt construite cu o mare complexitate, de obicei cu materiale găsite, dar uneori cu unele realizate din propriul corp.

Furnicile lui Attenborough” de la ora 15:55 încheie blocul de programe dedicat Zilei Mondiale a Animalelor.

Munții din Jura elvețiană au pregătit scena pentru o dramă naturală – povestea epică a două orașe. La suprafață, ele par aproape identice, însă, pe parcursul unui an, aceste orașe vor aduna averi total diferite. Ca orice oraș, sunt alcătuite din rețele sociale și infrastructuri de transport, pentru a menține locuitorii informați și hrăniți.

Dar, spre deosebire de junglele noastre urbane, aceste orașe sunt făcute și conduse de furnici de lemn. În acest documentar unic, David Attenborough dezvăluie tărâmul misterios al furnicilor, prezentând o distribuție de regine și muncitori, cercetași și soldați cu toate poveștile lor uimitoare.

Ziua Mondială a Animalelor este un eveniment anual, desfășurat pe 4 octombrie, care are ca scop creșterea importanței acordate animalelor, pentru a dezvolta standardele de bunăstare a acestora în întreaga lume. Prin conștientizare și educație, putem crea o lume în care animalele sunt recunoscute ca ființe simțitoare și trebuie să acordăm întotdeauna atenție bunăstării lor, se mai arată în comunicatul difuzat de Viasat Nature.

Viasat Nature face parte din portofoliul Viasat World, alături de Viasat History, Viasat Explore, Epic Drama și TV1000, televiziuni reprezentate în România de Velocenet SRL.