Cautare
, Staff

Imobiliare |
|

VGP a cumpărat, prin intermediul Dunwell, 23 de hectare de teren în Brașov, pentru proiecte logistice

Dunwell, agenție de brokeraj din România specializată exclusiv în segmentul industrial al pieței imobiliare, și VGP, unul dintre principalii dezvoltatori de parcuri industriale din Germania si Europa Centrală și de Est, au încheiat în mai o tranzacție de 230.000 de metri pătrați de teren în Brașov.  
112 orase 4 Brasov 1

Aceasta reprezintă una dintre cele mai mari achiziții de terenuri pentru dezvoltări industriale, din afara Bucureștiului, din ultimii cinci ani, dar valoarea n-a fost anunțată.

Datorită cererii crescânde din partea clienților noștri actuali și potențiali din România, am decis să ne extindem în țară și să achiziționăm printre alte proiecte și un nou lot de teren în Brașov. Aceasta ne va permite să dezvoltăm peste 100.000 de metri pătrați de spații logistice de clasă A într-o locație premium. Vom putea să ne întâmpinăm primii clienți în noul parc după aproximativ 12 – 18 luni și suntem nerăbdători să explorăm viitoarele oportunități din România. Am fost foarte mulțumiți și încântați de colaborarea pe acest proiect cu Dunwell”, a declarat Jan Van Geet, CEO al VGP.

Dunwell a finalizat cu succes procesul de intermediere al acestei tranzacții de teren la finalul lunii mai. Viziunea Dunwell este de a atinge o cotă de piață de 10%, în primul an, iar pe termen mediu (3 ani) să ajungă la 30%. Agenția și-a început activitatea în a doua jumătate a anului trecut.

Rezultatul parteneriatului cu VGP ne face încrezători în viitorul pieței și ne dă puterea de a ne concentra pe următoarele proiecte pe care trebuie să le finalizăm. Evoluția pieței din România este o altă sursă de optimism, nevoia de spații industriale și logistice continuând să se afle la cote înalte”, a spus Daniel Cautiș, Managing Partner al Dunwell.

Grupul imobiliar VGP este specializat în achiziția, construcția, leasingul și administrarea spațiilor industriale și logistice. Compania belgiană lucrează în permanență la optimizarea clădirilor sale în concordanță cu cerințele pieței și cu ultimile dezvoltări tehnologice: eficiența energetică și sustenabilitatea sunt printre prioritățile VGP.

În România, compania deține, începând cu anul 2012, alte două parcuri logistice: VGP Park Timișoara, cu 270.000 de metri pătrați de teren și peste 120.000 de metri pătrați de suprafață închiriabilă și VGP Park Sibiu cu 97.000 de metri pătrați de teren și mai mult de 45.000 de metri pătrați de suprafață închiriabilă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii