FacebookTwitterLinkedIn

FORBES ENERGY 2014: Care sunt oportunitatile si riscurile pentru investitori?

10 martie 2014, ora 10.00, Howard Johnson Grand Plaza

UPDATE SPEAKERI CONFIRMATI:

Corneliu Bodea – Adrem Invest,

Adrian Borotea – CEZ Romania,

Nicola Crawford – Gras Savoye Advisory Board Member,

Bogdan Enoiu – antreprenor,

Valeriu Binig – coordinator al diviziei de energie, Deloitte Romania,

Bogdan Nitu – Superlit Romania

Pentru inscrieri si detalii: evenimente@forbes.ro; Oportunitati de discurs: cezar.burlan@forbes.ro

Energia este unul dintre domeniile cu cel mai mare potențial de dezvoltare în România. Cel puțin așa afirmă cei mai mulți dintre oamenii de afaceri și consultanți.

Situația din ultimii ani s-a schimbat însă fundamental, prin reducerea dramatică a schemelor de sprijin pentru energia verde și modificarea strategiilor guvernamentale privind investițiile în domeniu, instituirea unor noi taxe, programul de listări la bursă. Nu în ultimul rând, a doua jumătate a anului trecut a fost marcată de apariția protestelor violente de la Pungești, împotriva gazelor de șist.
 
Anul 2014 se prefigurează a fi, în acest context, un an important, cu o influență puternică pe termen mediu în condițiile în care va fi marcat, dincolo de reducerea schemei de sprijin pentru energie verde, de noile taxe și de renegocierea redevențelor privind petrolul și țițeiul extras, dar mai ales de faptul că cererea de energie, gaze naturale și carburanți a scăzut din nou.
 
Autoritățile, finantatori, reprezentanți ai companiilor și antreprenori din domeniul energiei vorbesc deschis despre soluțiile pe care la are România.
 
 
Teme de discuție:
 
·         Strategii guvernamentale privind dezvoltarea sectorului energetic
 
·         Energia pe Bursa: listarile Nuclearelectrica si Romgaz au adus 450 mil. EUR pentru statul roman – reprezintă Hidroelectrica, Electrica si Complexul energetic Oltenia o oferta interesanta pentru investitori?
 
·         Piata gazelor: Cat de competitiva si libera este piata romaneasca a gazelor, avand in vedere ponderea pe care o detin importurile de gaze?
 
·         Piata carburantilor: Care sunt oportunitățile de business din segmentul comercializării carburanților și cum gestionează marii jucători din domeniu schimbările regimului de taxtare?
 
·         Energia verde: Care este direcția din care bate vântul în energia verde? Va răsări soarele și pentru investitorii din domeniu?
 
·         Surse de finantare in energie
 
·         Oportunitati antreprenori: Ce rol pot juca antreprenorii romani si marii jucatori din domeniul industrial in piata de energie si cat de independenti din punct de vedere energetic pot ajunge?
 
 
 
Parteneri: BioFuel, Gras Savoye
 
Parteneri media: Revista de Energie Verde, Instalnews.ro, Petroleum Industry Review, Energy World/EnergyOnline.ro.