Cautare
, Contributor

Forbes.com

Social media |
|

“Vezi cine ți-a văzut profilul”, noua păcăleală de pe Facebook

Screenshot_2.jpg
O nouă aplicaţia periculoasă îi păcăleşte pe utilizatorii români ai reţelei sociale Facebook cu premii false constând în telefoane de ultimă generaţie. Cea mai recentă fraudă de tipul ’’Vezi cine ți-a văzut profilul” fură Token-urile de acces ale unui program legitim de fotografii, apoi postează în numele utilizatorilor, accesându-le datele personale.

Aplicaţia se răspândeşte uşor printre prietenii victimei, care sunt etichetaţi automat la postarea mesajului, susține Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

“Utilizatorii nu trebuie să uite ca nicio aplicaţie legitimă de Facebook nu le permite să vadă cine le-a vizualizat profilul. Escrocherii de acest gen se bazează pe mecanisme de inginerie socială şi pe stimuli psihologici care îi provoacă pe oameni să dea repede click, fără să se gândească la consecinţe,’’ a mai spus Coşoi, care susține că antivirusul Bitdefender blochează linkul periculos, pe care l-a marcat ca fraudă.

Vezi și cum se fură like-uri pe Facebook!

De asemenea, soluţia gratuită Safego îi protejează pe utilizatori de spam, malware, fraude şi expunerea periculoasă a datelor personale.

Află cine te urmărește pe internet!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii