Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Vești din Europa

Pandemia s-a încheiat în Slovenia, Germania e oficial în recesiune, iar Statele Baltice au acum propriul spațiu Schengen.  
slovenia profimedia-0518105074

Slovenia este prima țară europeană în care pandemia s-a încheiat, anunță autoritățile de la Ljubljana citate de Associated Press. Răspândirea COVID-19 este sub control și nu mai este nevoie de măsuri de siguranță suplimentare. Guvernul sloven spune că cetățenii UE pot intra în țară dinspre Austria, Italia și Ungaria, în timp ce extracomunitarii intră într-o carantină obligatorie de 14 zile.
Primul caz de coronavirus din Slovenia a fost înregistrat pe 4 martie. Pe 13 mai, țara avea 1467 de cazuri confirmate și 103 decese.

În schimb, Russia a anunțat astăzi 10.000 de noi infectări cu coronavirus, numărul total al cazurilor din țară ajungând astfel la 262.843, al doilea cel mai mare din lume după SUA. Președintele Vladimir Putin susține relaxarea măsurilor de siguranță, deși autoritățile medicale din țară înregistrează o creșetere constantă a numărului de îmbolnăviri. Numărul total de decese din Rusia este de 2418.

Germania este împinsă în recesiune de pandemia de coronavirus. Deficitul comercial al Germaniei a fost cu 2.2% mai mic în primul trimestru din 2020 comparativ cu trimestrul precedent, informează Agence France Presse care citează surse guvernamentale de la Berlin.
Institutul de statistică din Germania, Destatis, apreciază că această contracție este cea mai mare de la criza financiară din 2009 încoace. Agenția a revizuit și cifrele referitoare la produsul intern brut al Germaniei: estimarea era de creștere zero, acum însă datele noi creionează o scădere de 0,1%. Cu două trimestre consecutive de scădere, cea mai puternică economie a Europei se află în recesiune – în „cea mai rea recesiune de la Al Doilea Război Mondial încoace”, dacă e să-l ascultăm pe ministrul german al economiei, Peter Altmayer.

Schengenul Baltic. Statele baltice, Lituania, Letonia și Estonia și-au deschis, începând de astăzi, granițele între ele, formând ceea ce s-ar putea numi un Schengen Baltic. Cele șase milioane de locuitori ai celor trei state pot circula liber, dar cei care vin din alte țări sunt obligați să intre în carantină timp de două săptămâni.

 

FOTO: Profimedia

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii