FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit unui comunicat de presă emis marți, 29 septembrie, grupul de inițiativă în politici publice VERTIK pentru Viitor, fondat de Daniela Șerban, lansează proiectul „Femeie Lider” pentru a contribui la dezvoltarea socială și economică a României prin antreprenoriat feminin.

Atât rapoartele oficiale, cât și încrederea pe care o au românii în femeile antreprenor, ne arată că România are o resursă majoră de competitivitate în antreprenoriatul feminin. Ține de noi să transformăm acest potențial într-un vector de creștere economică, după modele deja testate în Canada, Spania sau Polonia. Că țară, avem de câștigat dacă valorificăm potențialul femeilor antreprenor, mai ales în sectoare economice competitive, că IT&C, cercetare, inovare tehnologică, arii încă puternic segregate“, declară Daniela Șerban, președintă și co-fondatoare VERTIK.

Potrivit sursei citate, 88% dintre români cred că femeile sunt potrivite pentru a conduce afaceri într-o măsură mare sau foarte mare, iar 89% dintre ei consideră că afacerile conduse de către manageri sau acționari femei sunt de încredere arată studiul de percepție lansat de Asociația VERTIK pentru Viitor în martie 2020. Domeniile în care femeile antreprenor și manager sunt văzute că fiind competente sunt: HORECA, sănătate, educație, marketing și profesii liberale. La capătul listei sunt domeniile tehnice: inginerie, transporturi, construcții sau agricultură.

Proiectul “Femeie Lider” va identifica 10 doamne sau domnişoare care pot deveni următorii lideri ai României. Ele vor intra într-un program de mentorat special conceput, care le vă susţine şi amplifica potenţialul de performanţă, aptitudinile şi abilităţile, prin îmbinarea educaţiei antreprenoriale cu cercetarea şi analiza politicilor publice. În cadrul programului, cele 10 discipole vor fi incluse în grupul de cercetare şi analiză, pentru a identifica până la finalul anului un set de idei şi propuneri de politici publice, cu scopul de a contribui la creşterea cu 1% a PIB-ului naţional prin antreprenoriat feminin.

VERTIK pentru Viitor este un grup de inițiativă în politici publice, fondat de Daniela Șerban, care își propune să contureze o viziune pe termen lung pentru România, pornind de la avantajele competitive și potențialul de valoare adăugată mare ale acesteia și integrarea lor în oportunitățile internaționale. Grupul include o echipă de cercetare și analiză independentă, compus din reprezentanți ai societății civile și ai mediului antreprenorial.