Cautare
, Redactor

Reporter în căutare de oameni și povești.

Artă & Cultură |
|

VERSANT schimbă perspectiva asupra rolului literaturii științifice

VERSANT aduce în oferta de carte din România o abordare diferită a literaturii științifice. Brandul de carte le propune cititorilor să-și schimbe perspectiva asupra unor subiecte pe care le consideră cunoscute și închise sau să descopere abordări noi asupra unor chestiuni de interes imediat prin cărți de non-fiction revelator și incitant scrise într-un limbaj accesibil.
vellant

Librarii de la principalele librării din București, alături de jurnaliștii Marius Cosmeanu și Corina Negrea, și editorii Vellant Simona Radu-Răuță și Doru Someșan, și-au dat întâlnire pentru a discuta despre rolul literaturii științifice. Discuția a avut loc joi, 25 octombrie, la Cărturești Carusel și a fost prilejuită de lansarea brandului de carte VERSANT.

„VERSANT nu este o colecție pentru că nu se rezumă la un domeniu, ci este un concept umbrelă sub care încercăm să adunăm acele cărți care aduc o perspectivă nouă asupra unor subiecte pe care le considerăm cât de cât înțelese. Fiecare carte din Versant încearcă să facă lumină în acel domeniu fără a definitiva orice înțeles.”, a declarat Doru Someșan – coordonator VERSANT și editor Vellant.

Simona Radu-Răuță, fondator Vellant și consultant editorial, a adăugat: „Ne interesează o reintegrare. Ne interesează să aducem perspective multiple asupra aceluiași subiect care să ne ajute să ne uităm la noi și la lume într-un alt fel.”

Nevoia unei astfel de inițiative a fost argumentată și de cei doi invitați jurnaliști. Corina Negrea, realizator a peste 40 de interviuri cu premianți Nobel, a apreciat adaptarea oamenilor de știință la cititorul nespecializat și a menționat că este foarte important, ca editor, să faci accesibile publicului cercetările științifice. Lectura literaturii științifice „îți deschide cu adevărat mintea și ai cu totul altă percepție.”, a adăugat Corina.

Marius Cosmeanu și-a exprimat dezamăgirea față de design-ul învechit al cărților de știință sau ale celor universitare, „o colecție trebuie să mă ducă pas cu pas, cât mai sus, spre plăcerea sau iubirea intelectuală. Și să aibă un design plăcut.”, a spus fondatorul platformei Savantgarde, un blog și un newsletter pe teme SciTech.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii