FacebookTwitterLinkedIn

Prezintă: Dr. Doina Păuleanu, istoric și critic de artă, director al Muzeului de Artă din Constanța.

Cătălin Hrimiuc este absolvent al Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, promoţia 1985, secția Ceramică – Sticlă – Metal, specialitatea Arta sticlei. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi are lucrări în colecții particulare și muzee din Japonia, Olanda, Germania, Danemarca, Italia, Franța, Belgia, Canada, Elveția și România. A avut expoziţii personale şi de grup în România, Germania, Danemarca, Belgia, Olanda, Franţa, Rusia, Japonia.

Predominant verticale, pure, suprapământene, asemenea fuzeelor de lumină, lucrările din sticlă optică realizate de Cătălin Hrimiuc îndeamnă, pe de o parte, la cercetarea unor civilizații apuse, spre a găsi în formele lor unice și de-atunci repetabile, corespondențe simbolice, taine (încă) nepătrunse, indicii cuvenite celor inițiați. (…)dacă durata este înscrisă în perfecțiunea formală, în materialul și tehnica acestor construcții monolitice, Cătălin Hrimiuc a găsit modalitatea de a capta, complice, timpul, prin felul în care lumina devine coautor al lucrărilor sale. Cel de-al doilea îndemn conținut în aceste  ingenioase alcătuiri obiectuale se adresează, cu siguranță și eleganță, unui viitor previzibil” – Dr. Doina Păuleanu

Acest eveniment este realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă, sponsor al tuturor evenimentelor găzduite de Galeria SENSO.

Expoziţia CĂTĂLIN HRIMIUC poate fi vizitată în perioada 26 octombrie 2017 –  26 noiembrie 2017, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00 și sâmbăta între orele 12.00 -18.00.

Acest eveniment continuă seria manifestărilor de succes găzduite de Galeria Senso de la începutul anului, precum expoziţiile Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu și Letiția Oprișan, De la sacrificiu la speranță” (Mihai Țopescu), Deprindere în metal şi sticlă (Ileana Dana Marinescu), lansarea albumului tapiserieal artistei Cela Neamțu şi ”Junkyard Symphony expoziţia artistei Edith Torony.

În luna septembrie, Galeria de Artă Senso din București a reprezentat România la cea de-a IV-a ediție a Târgului Internațional de Artă POSITIONS Berlin Art Fair din cadrul BERLIN ART WEEK din Germania, participând cu artiștii Edith Torony, Nicolae Moldovan și Ion Anghel. A participat şi la Târgul ART SAFARI 2017, unde a promovat lucrările artistei Ana Ştefania Andronic BUZU, tot atunci fiind lansat şi albumul de artă#motion blur”, un proiect editorial realizat tot cu sprijinul fundaţiei FILDAS Art şi al Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă.

„Aducem arta mai aproape de tine! – este deviza galeriei noastre, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru artă – prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2017, cu același succes evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor”Galeria de Artă SENSO.