FacebookTwitterLinkedIn

Cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA încearcă să își extindă activitatea de telefonie mobilă în așa-numita piață preplătită, transmite Bloomberg.

Astfel, Verizon va plăti jumătate de sumă (3,125 miliarde de dolari) în numerar și cealaltă în stoc. TracFone, un serviciu mobil preplătit din SUA, este o filială a rețelei wireless America Movil din Mexic, cu sediul în Carlos Slim Domit. Acesta este cel mai mare serviciu preplătit din SUA, cu 21 de milioane de abonați.

Achiziția are loc într-un moment în care Verizon se confruntă cu o nouă presiune din partea T-Mobile US Inc. extinsă, care și-a încheiat fuziunea cu Sprint Corp. la începutul acestui an. Astfel, T-Mobile are 20,6 milioane de abonați preplătiți, cu cel mai mare grup sub marca Metro. De asemenea, AT&T Inc. are 18 milioane de abonați preplătiți, majoritatea sub marca sa Cricket.

Deși Verizon este cel mai mare operator de telefonie mobilă în ansamblu, cu 116 milioane de abonați lunari obișnuiți, are doar 4 milioane de clienți preplătiți.