FacebookTwitterLinkedIn

,,Dacă excludem impactul scăderii tarifelor de terminare, veniturile din servicii ale Vodafone România au crescut cu 1,1%, față de aceeași perioadă a anului trecut”, a anunțat Vodafone România.

Numărul clienților a ajuns la 8,13 milioane , în creștere cu 57.000 fașă de trimestrul anterior și cu aproximativ 340.000 față de aceeași perioadă a anului trecut.

Veniturile din date mobile au crescut cu 26,3% faţă de trimestrul similar din anul fiscal trecut.

La 30 iunie, abonaţii serviciilor Vodafone reprezentau 40,4% din baza de clienţi, iar utilizatorii de cartele preplătite 59,6%. Utilizatorii serviciilor prepay au înregistrat o creştere de 0,3 puncte procentuale faţă de trimesttrul precedent şi cu 2,6 puncte procentuale, de la un an la altul.

Vezi ce a însemnat criza pentru marii operatori telecom.

ARPU Mobil(Venitul Mediu pe Utilizator pentru serviciile mobile) a atins 6,5 Euro in acest trimestru, ceea ce reprezinta o crestere de 8,5% fata de trimestrul anterior. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, ARPU Mobil a scazut cu 8,7%.

“Ne bucurăm să vedem o creştere a afacerilor în primul trimestru al anului financiar, încheiat la 30 iunie 2013, ceea ce confirmă tendinţa pozitivă pe care o anticipam în trimestrele anterioare. Dacă excludem impactul scăderii tarifelor de terminare, veniturile noastre din servicii au crescut de la un an la altul. Această creştere se datorează succesului pachetelor RED în rândul clienţilor noştri, atât consumatorii individuali, cât şi companii. Şi în acest trimestru am avut o creştere puternică a veniturilor din date mobile, de 26%, faţă de anul trecut. În general, rezultatele noastre sunt bune, fiind susţinute de adopţia ridicată a pachetelor RED de către utilizatorii români”, a declarat Inaki Berroeta, preşedinte şi director general al Vodafone România.