FacebookTwitterLinkedIn

În comparație cu 2014, când încasările au totalizat aproximativ 3,7 miliarde de dolari, noile produse și servicii lansate de operatorii de telecomunicații în perioada următoare le vor permite să-și securizeze portofoliile de clienți, să prevină eroziunea prețurilor și să aibă o creștere procentuală a încasărilor de două cifre, în următorii 5 ani.

Avansul numărului utilizatorilor de smartphone va fi principalul motor de creștere pentru serviciile de date și va aduce cu sine o majorare a veniturilor încasate de operatorii de telecomunicații din România. Astfel, în 2019, cea mai mare pondere a veniturilor, de peste 3 miliarde de dolari, va fi generată de serviciile de telecomunicații mobile, în creștere cu peste 15% față de încasările din 2014 (estimate la 2,6 miliarde de dolari).

Și serviciile de telefonie fixă vor înregistra o ușoară creștere, estimările Euroweb privind încasările întregii piețe în 2019, fiind cu 100 de milioane de dolari mai mari în comparație cu cele înregistrate anul trecut, ajungând la 1,2 miliarde de dolari. Cele mai multe venituri vor fi generate de segmentele broadband și cloud, dar și din vânzarea produselor de tip data-center.

Numărul abonaților la servicii de telecomunicații mobile va rămâne aproape neschimbat în următorii cinci ani. Specialiștii Euroweb anticipează o ușoară creștere, de la 24,5 milioane de abonați la sfârșitul anului trecut, la 24,6 milioane.

Pe de altă parte, un avans semnificativ va avea loc pe segmentul de servicii fixe de telecomunicații. Astfel, numărul abonamentelor va ajunge la 5,2 milioane în 2019, în creștere de la 4,5 milioane, cât se înregistra la sfârșitul anului trecut

În acest context, operatorii de telecomunicații din România vor investi în rețele de generație următoare, vor lansa pe piață noi servicii destinate segmentului de date și se vor axa tot mai mult către zona de servicii IT, mai arată sursa citată.

Euroweb România este un jucătoru de pe piața locală de telecomunicații. Compania este specializată în furnizarea de soluții de busines IT&C dedicate segmentului B2B. Euroweb are în prezent 80 de angajați și dispune de centre operaționale în București, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași și peste 1.000 de clienți din segmente precum: financiar-bancar, servicii, producție și telecomunicații. Începând cu anul 2010, acționarul principal al Euroweb România S.A. este TT International Holdings BV, parte a grupului Turk Telekom care deține cea mai mare infrastructură de telecomunicații din regiune.