Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Veniturile nete ale CME în România, în primul trimestru al acestui an, au scăzut cu 15,6% față de aceeași perioadă a anului 2018

Veniturile nete ale companiei americane Central European Media Enterprises Ltd., în primul trimestru al acestui an, s-au ridicat la 146,5 milioane de dolari, în scădere cu 6,5% față de aceeași perioadă a anului trecut. CME operează televiziuni în România, Cehia, Bulgaria, Slovenia și Slovacia.
 aboneaza-te
CME.jpg

În primele trei luni ale acestui an, CME a înregistrat un profit înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare (OIBDA) în valoare de 38,05 milioane de dolari, în creștere cu 7,7% față de trimestrul I 2018, conform raportului financiar al companiei oficializat la sfârșitul lunii aprilie a.c.

Conform aceluiași document, în România, CME a avut venituri nete de 38,8 milioane de dolari, în scădere cu 15,6% față de aceeași perioadă a anului 2018. OIBDA a atins valoarea de 17,5 milioane de dolari, mai redusă cu 7,2% față de aceeași perioadă a anului 2018.

AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE ȘTIRI – APRILIE 2019

Michael Del Nin, Co-Chief Executive Officer, CME, a spus, printre altele, că veniturile companiei în România au fost afectat de „taxele sectoriale” (probabil face referire la „taxa pe lăcomie”, care a afectat sectorul bancar, energetic și comunicațiile – nota Forbes) și de faptul că investițiile publicitare au fost mai mici, depinzând de Sărbătorile Pascale care au fost la începutul celui de-al doilea trimestru.

În România, CME operează licențele televiziunilor Pro TV, Pro 2, Pro X, Pro Gold, Pro Cinema, Pro TV International și Pro TV Chișinău.

CME are operațiuni în televiziunile în alte patru țări din zonă: Cehia, Slovacia, Bulgaria și Slovenia.

Cele mai mari venituri obținute de CME s-au înregistrat în Cehia: 50,3 milioane de dolari, în scădere cu 2,4% față de trimestrul I 2018. OIBDA a fost de 14,9 milioane de dolari.

Se constată că profitul (OIBDA) obținut în România (17,5 milioane de dolari) este cel mai mare dintre toate țările în care activează CME: Bulgaria (6,1 milioane de dolari), Slovacia (1,7 milioane de dolari), Slovenia (4,9 milioane de dolari) și Cehia (14,9 milioane de dolari).

AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR LA NIVEL NAȚIONAL – APRILIE 2019

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii