Cautare
, Contributor

IT |
|

Veniturile Intel, în scădere în 2013

intel.jpg
Intel Corporation a înregistrat anul trecut un venituri 52,7 miliarde de dolari, în scădere cu 1% față de anul anterior când veniturile companiei erau de 53,3 miliarde de dolari.

Profitul  net al Intel Corporation a fost anul trecut de 9,6 miliarde de dolari, cu 13% mai mic decât în 2012, iar profitul per acţiune de 1,89 dolari.

Compania a generat aproximativ 20,9 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 4,5 miliarde de dolari şi a folosit 2,1 miliarde de dolari pentru a răscumpăra 94 de milioane de acţiuni.

În cel de-al patrulea trimestru al anului trecut, Intel a obţinut un venit de 13,8 miliarde de dolari, un venit operaţional de 3,5 miliarde de dolari, un profit net de 2,6 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 51 de cenţi

“Al patrulea trimestru a fost unul solid cu semne de stabilizare în segmentul PC-urilor și creșteri financiare comparativ cu anul anterior”, a declarat Brian Krzanich, CEO al Intel.

“Am construit o fundație solidă pentru businessul nostru prin lansarea de inovații pentru mai multe platforme de computing. Spre exemplu, la CES am prezentat multe dispozitive care nu erau în planul nostru în urmă cu șase luni”, a adăugat el.

Venitul PC Client Group a fost de 8,6 miliarde de dolari, având o creștere de 2% comparativ cu T3 2013 şi aceeași valoare ca în T4 2012, ale grupului Data Center a fost de 3 miliarde de dolari, în creştere cu 3% faţă de T3 2012 şi cu 8% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, iar 1,1 miliarde de dolari au fost veniturile altor grupuri Intel architecture.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii