Cautare
, Staff

Sănătate |
|

Veniturile grupului Medicover România au crescut în prima jumătate a anului cu 17,2%, până la 42,2 milioane euro

Veniturile locale ale Medicover și Synevo au ajuns la o valoare de 42,2 milioane euro în prima jumătate a anului, în creștere cu 17,2% comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Marius Chitu Pictures

România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel de grup după Polonia și Germania.

Divizia de Servicii Medicale din România (prezentă prin spitalul și clinicile Medicover) a înregistrat, după primele șase luni ale anului venituri de 16 milioane euro, în timp ce Divizia de Servicii de Diagnostic (prezentă prin rețeaua de laboratoare și centre de recoltare Synevo) a înregistrat venituri totale de 26,2 milioane euro.

„Angajamentul nostru de a crește pe piața din România este susținut de două tranzacții importante anunțate deja în prima jumătate a anului. Spitalul Pelican din Oradea și Centrul Medical Academica din București consolidează rețeaua Medicover și ne sprijină eforturile de a fi mai aproape de pacienții noștri și de a le oferi servicii complete la cel mai înalt nivel de calitate. Vom continua parcursul de creștere accelerată și în perioada următoare”, a declarat Adrian Peake, Director General Medicover România.

„Continuăm extinderea teritorială, prin creșterea rețelei de puncte de recoltare și laboratoare, și adăugăm noi servicii personalizate de diagnostic avansat, în special în zona de histopatologie și genetică. În prima jumătate a anului am deschis 14 noi centre de recoltare”, a declarat Laurențiu Luca, Director General Synevo România.

La nivel de grup, în prima jumătate a anului Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creștere a veniturilor de 17,2%, până la 161,5 milioane de euro comparativ perioada similară din 2017. Divizia de Servicii de Diagnostic a avut de asemenea venituri mai mari după primele șase luni ale anului, în creștere cu 10,9%, până la o valoare de 167 milioane de euro. Rezultatele diviziei de diagnostic au fost susținute de evoluțiile foarte bune de pe piețele din România și Ucraina.

Medicover România este prezentă de peste 22 de ani pe piața serviciilor de sănătate private și la finalul anului 2017 dispune de o rețea de 27 de clinici în București și în țară (Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Ploiești, Brașov, Galați, Pitești, Năvodari, Eforie Nord) și un spital generalist în capitală – Spitalul Medicover. La finalul anului 2017, Synevo România administra o rețea națională de 16 laboratoare și 78 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând în 2017 aproape 15 milioane de teste.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii