Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Sănătate |
|

Veniturile grupului Medicover, avans de 43% în primele nouă luni ale anului la nivelul tuturor piețelor pe care activează

Medicover, companie internațională de servicii de sănătate și diagnostic, listată la Bursa din Suedia – NASDAQ Stockholm, a prezentat raportul interimar aferent trimestrului trei al anului 2021, inclusiv rezultatele după primele nouă luni de activitate.
Bucharest,,Romania,-,June,27,,2019:,Medicover,Is,One,Of

La nivel internațional, în intervalul ianuarie-septembrie, compania a raportat o creștere de 43%, față de perioada similară din anul trecut, veniturile totale depășind un miliard de euro. Medicover este prezentă în România prin rețeaua de clinicile și spitalele Medicover și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

Față de perioada echivalentă a anului 2020, rezultatele reflectă o revenire a activității medicale pe majoritatea piețelor, precum și cerere pentru noi servicii, în contextul pandemiei Covid-19.

„Rămânem optimiști la capitolul previziuni pe termen mediu și scurt. Ultimele luni au demonstrat clar forța modelului nostru de afaceri și cererea susținută pentru serviciile pe care le oferim. Unul dintre aspectele acestei pandemii credem că va fi reprezentat de o mai bună conștientizare și înțelegere a nevoii de servicii medicale preventive și de diagnosticare de calitate din partea publicului larg și a autorităților”, a declarat Fredrik Ragmark, CEO al Medicover.

La nivel internațional, în primele nouă luni ale anului, Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creștere a veniturilor de 33%, până la 519,7 milioane de euro, ajungând la circa 1,5 milioane de abonați, cu 11,2% mai mult față de aceeași perioadă a anului anterior.

Divizia de Servicii de Diagnostic a avut, de asemenea, venituri în creștere cu 55,9% după primele trei trimestre, atingând valoarea de 497,1 milioane de euro. În acest interval, au fost efectuate 97,5 milioane de teste de laborator în țările în care compania este prezentă, cu peste 30% mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut. Dintre acestea, 4,4 milioane au fost teste asociate Covid-19.

Veniturile cumulate ale rețelei de clinici și spitale Medicover din România și ale laboratoarelor și centrelor de recoltare Synevo România au crescut în primele nouă luni ale anului cu 39,9%, comparativ cu perioada similară a anului anterior, până la 126,5 milioane de euro. România este a treia piață ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania și Polonia, cu o contribuție totală de 12,6%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii