Cautare
, Contributor

Telecom |
|

Veniturile din servicii ale Vodafone România au scăzut cu 5,8% în T3

Veniturile din servicii ale operatorului Vodafone România au scăzut cu 5,8% pe baza organică, în al treilea trimestru al anului fiscal 2014-2015, față de perioadă a anului anterior, ca urmare a reducerii semnificative a tarifelor de terminare, cu 69%, intrată in vigoare la 1 aprilie 2014, anunță compania.
vodafone_magazin.jpg

Dacă excludem impactul scăderii tarifelor de terminare, veniturile din servicii ale Vodafone Romania au crescut cu 8,8% în trimestrul al treilea fiscal.

Veniturile din servicii au atins 166,9 milioane de Euro în trimestrul incheiat la 31 decembrie 2014.

Operatorul telecom a inregistrat în piața locală un numar total de 8,6 milioane de clienți, la finele anului trecut, dintre care 8 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, in crestere cu 97.130, față de trimestrul precedent.

La sfârșitul anului trecut , abonații serviciilor Vodafone reprezentau 42,1% din baza de clienți, iar utilizatorii cartelei Vodafone, 57,9%. Utilizatorii serviciilor postpaid au crescut cu 2 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului trecut.

Consumul de date mobile a crescut cu 76,6% în T3, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Rata de penetrare a smartphone-urilor în baza de utilizatori a crescut cu 6%, iar vânzarile de smartphone-uri au crescut cu 41% în T3, față de aceeași perioada a anului trecut și cu 29% față de trimestrul anterior, dintre care vanzarile de smartphone-uri 4G au crescut cu 78,8%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii