Cautare
, Contributor

Telecom |
|

Veniturile din servicii ale Vodafone România au scazut în T1

Veniturile din servicii ale Vodafone România au scăzut cu 9,8%, în primul trimestru al anului fiscal 2014-2015 față de acelasi trimestru al anului anterior, ca urmare a reducerii tarifelor de terminare, potrivit anunțului făcut de companie.
 aboneaza-te
vodafone_magazin.jpg

Venituri din servicii înregistrate în perioada menționată au fost de 129 milioane lire sterline.

,,Dacă excludem impactul reducerii semnificative a tarifelor de terminare, de 69%, intrată în vigoare de la 1 aprilie 2014, veniturile din servicii ale Vodafone România au crescut cu 2,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe bază organică, se arată într-un comunicat al companiei”, se mai arată în raportul Vodafone.

Vodafone înregistra în România, la sfârşitul lunii iunie, 8,56 milioane de clienţi, dintre care 7,98 milioane utilizatori ai serviciilor mobile şi 55.586 utilizatori ai serviciilor de broadband fix, reprezentând o scădere cu 91.687, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

La sfârşitul lunii iunie, abonaţii serviciilor Vodafone reprezentau 41,6% din baza de clienţi, iar utilizatorii Cartelei Vodafone, 58,4%. Utilizatorii serviciilor postpaid au crescut cu 1,1% de la un trimestru la altul şi cu 1,2%, de la un an la altul.

Rata de penetrare a smartphone-urilor in baza de utilizatori a crescut cu 5,4 puncte procentuale in trimestrul incheiat la 30 iunie 2014, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Consumul de date mobile a urcat cu 57% în trimestrul încheiat la 30 iunie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, notează compania.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii