Cautare
, Forbes Staff

Telecom |
|

Veniturile consolidate ale DIGI Communications N.V au depășit pragul de un miliard de euro

DIGI Communications, compania mamă a RCS&RDS, a anunțat că veniturile obținute în toate cele patru țări în care operează au depășit pragul simbolic de un miliard de euro, potrivit rezultatelor financiare anuale preliminare transmise de companie.
041 core Digi 1

Astfel, compania a înregistrat anul trecut o creștere a veniturilor cu 13,3%, în raport cu 2017, de la 916,5 milioane de euro la 1,038 milioane de euro. EBITDA ajustată a fost de 324,6milioane de euro, în creștere cu 12,9% față de aceeași perioadă a anului 2017 (287,5 milioane de euro la 31 decembrie 2017).

În schimb, grupul controlat de discretul om de afaceri Zoltan Teszari a raportat un profit net de 21,3 milioane de lei, cu peste 65% mai mic în comparație cu anul 2017.

Pe toate cele patru piețe în care activează, grupul a înregistrat o creștere a unităților generatoare de venituri (RGU) de peste 1,7 milioane, inclusiv unitățile generatoare de venit ale Invitel (Ungaria).

În România, grupul a raportat creșteri pe segmentul serviciilor de cablu și internet fix, cu un progres de 5,6% al RGU aferent serviciilor de pay-tv (3,8 milioane RGU, la 31 decembrie 2018, față de 3,6 milioane RGU, la 31 decembrie 2017) și, respectiv, de 8,7% a RGU aferente serviciilor de internet fix (2,5 milioane RGU, la 31 decembrie 2018 față de 2,3 milioane RGU, pentru perioada similară a anului anterior). Creșterea constantă a cotei de piață pentru principalele linii de business a fost susținută de investiția constantă în dezvoltarea infrastructurii de fibră optică și de grija față de relația cu clienții, potrivit reprezentanților companiei.

În Ungaria, unitățile generatoare de venituri pentru segmentul de servicii de televiziune prin cablu ale filialei Digi (inclusiv Invitel) s-au majorat până la 0,7 milioane unități. Pe segmentul serviciilor de internet fix, Digi înregistra 0,7 milioane RGU, la 31 decembrie 2017, în timp ce pe segmentul serviciilor de telefonie fixă 0,7 milioane RGU. Și în această țară, Digi continuă procesul de extindere a rețelei sale de fibră optică.  În plus, Spania și Italia au înregistrat o creștere importantă, de 36%, a numărului de abonați, ajungând de la 1,1 milioane RGU, la 31 decembrie 2017, la 1,5 milioane RGU, la 31 decembrie 2018. Digi Spania s-a poziționat ca lider al pieței MVNO (operator virtual de servicii de telefonie mobilă), pe parcursul anului trecut.

În ceea ce privește politica de investiții, compania a precizat că a continuat să dezvolte noi proiecte și adopte tehnologii de ultimă oră, în special în domeniul infrastructurii, în România și Ungaria, alocând, anul trecut, un CAPEX de 279,3 milioane de euro. În același timp, compania anunță că a continuat să adopte o politică prudentă de îndatorare, cu un nivel al îndatorării raportat la EBITDA inferior celui al operatorilor de cablu din Europa.

”Am încheiat anul cu cel mai important record al companiei – am depășit pragul simbolic de 1 miliard de euro venituri. În cei peste 25 de ani de activitate, crescând organic, pas cu pas, compania noastră a ajuns la un nivel de maturitate și relevanță pe piață de care suntem mândri. Este rezultatul investițiilor constante în tehnologie, infrastructură și în oameni. Votul de încredere dat de piața de capital și de investitorii instituționali odată cu succesul recentei emisiuni de obligațiuni suplimentare, pe bursa de la Dublin, este încă o dovadă că grupul nostru este pe o traiectorie bună. Am făcut pionierat nu doar în tehnologie și telecomunicații, ci și pe piața de capital. Digi a atras peste 1 miliard EUR prin emisiunile de obligațiuni pe piețele internaționale, din 2013 până în prezent. Este o reușită pentru o companie pornită din România, ca o inițiativă antreprenorială, într-un domeniu foarte dinamic și competitiv. Clienții ne apreciază calitatea serviciilor, indiferent că sunt în România, Ungaria, Spania sau Italia, investitorii cred în proiectele și planurile noastre pe termen mediu și lung, angajații ne susțin prin creșterea performanțelor lor. Avem toate atu-urile pentru a duce mai departe viziunea noastră de business”, a precizat Serghei Bulgac, CEO Digi Communications.

Citește și: PeliFilip a asistat Digi Communications și RCS & RDS cu privire la emisiunea unor obligațiuni în valoare de 200 milioane de euro

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii