FacebookTwitterLinkedIn

Ca reacție la sancțiunile adoptate luni de UE la adresa a 11 funcționari venezueleni, președintele Nicolas Maduro a declarat că îi acordă şefei Delegaţiei Uniunii Europene la Caracas 72 de ore pentru a părăsi țara, informează AFP, citat de Agerpres.

UE a sancționat luni 11 oficiali din Venezuela implicaţi în acţiuni împotriva opozanţilor guvernului preşedintelui Nicolas Maduro. Printre aceștia se află și Luis Parra, care în luna mai a încercat să ia locul opozantului Juan Guaido la conducerea parlamentului.

“Cine sunt ei să încerce să se impună prin ameninţare? Cine sunt ei? Ajunge! De aceea am decis să dau 72 de ore ambasadoarei UE pentru a ne părăsi ţara. Vom rezolva acest lucru în 72 de ore (…) Îi vom oferi un avion pentru a pleca, dar ne vom pune lucrurile în ordine cu Uniunea Europeană “, a declarat Nicolas Maduro.

Președintele a anunțat expulzarea reprezentantei UE, Isabel Brilhante Pedrosa, în discursul său de la palatul prezidenţial Miraflores. Venezuela a suspendat zborurile comerciale din cauza pandemiei de coronavirus.