Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Venezuela: Automobilele funcționează pe gaz pentru gătit

Venezuela suferă din cauza scăderii producției de gaze naturale, astfel încât oamenii și-au modificat automobilele ca să poată funcționa pe gaz pentru gătit, informează Reuters.  
 aboneaza-te
shutterstock_1739723816

Venezuela suferă din cauza scăderii producției de gaze naturale, astfel încât oamenii și-au modificat automobilele ca să poată funcționa pe gaz pentru gătit, informează Reuters.

Această practică este considerată periculoasă de către experții în domeniu securității industriale. Venezuela, care se află în topul celor mai mari rezerve brute de gaz natural din lume, suferă în prezent de cele mai mari deficiențe de benzină din istoria sa modernă.

Acest declin apare din cauza unei prăbușiri aproape complete a rafinăriilor, la care se adaugă și sancțiuniile din SUA care îngreunează importul de combustibil. Mecanicii și uneori chiar și șoferii se văd nevoiți să adauge la sistemele de combustibil ale mașinilor un cilindru de propan de tipul celor folosite pentru aragaz. În felul acesta, ei evită cozile de la stațiile de alimentare la care oamenii sunt nevoiți să aștepte zile întregi pentru a cumpăra benzină.

Noul sistem de alimentare cu combustibil implică multe riscuri. De exemplu, în estul orașului Puerto La Cruz, o mașină care circula cu gaz pentru gătit a explodat la începutul lunii mai, relatează Reuters.

Situația delicată cu care se confruntă Venezuela în prezent este în contrast cu epoca dezvoltării petroliere, când se găsea combustibil din abundență și era puternic subvenționat. Pentru cei care pot aștepta la cozile din benzinării, combustibilul este aproape gratuit, dar prețul actual al benzinei este de 3 dolari pe litru pe piața neagră

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii