FacebookTwitterLinkedIn

Ultimul an a fost foarte bun pentru aleşii locali. Nu face excepţie nici Vasile Rotărescu, consilier judeţean în cadrul Consiliului Local Timiş. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere postate pe site-ul consiliului, Rotărescu a achiziţionat un teren agricol de peste 700.000 de metri pătraţi în localitatea Moşniţa Nouă, Timiş. Consilierul PSD mai deţine în localitate încă aproape 210.000 de metri pătraţi de terenuri agricole şi intravilane.

Chiar şi aşa, cele mai mari sume de bani îi revin prin intermediul firmelor la care acesta este asociat. Alături de partenererul său italian, Torresi Giuseppe Luigi, Rotărescu a înfiinţat grupul de firme Ro Alto Gradimento, care desfăşoară activităţi în domeniul imobiliar, al producţiei de încălţăminte şi de electrocasnice.

Prin Tim Cardenas, parte a acestui grup de firme, omul de afaceri deschidea în 2004 la Timişoara un centru comercial cu o suprafaţă de 7.500 de metri pătraţi. Investiţia se ridica în acel moment la 2 milioane de euro.

Potrivit declaraţiei de avere, Rotărescu deţine părţi sociale în valoare de 2,2 milioane de euro în cadrul societăţii Tim Cardenas şi de alte 2,5 milioane de euro în cadrul Imobiliare şi construcţii şi acţiuni de 5,1 milioane de euro în cadrul Electrometal.Părţile sociale din firmele Ro Alto Gradimento şi Grup Alto G îi mai aduc venituri de jumătate de milion de euro.

În ultimii ani, omul de afaceri a contractat şi o serie de împrumuturi, în valoare de 600.000 de euro, la Banca Transilvania. Până anul trecut, Rotărescu datora circa 344.000 de euro şi către trei persoane fizice.

Vezi care era averea lui Vasile Rotărescu în 2010