FacebookTwitterLinkedIn

Vasile Iuga, Country Managing Partner PwC România, va fi distins cu titlul de profesor Honoris Causa de către Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca la propunerea Facultăţii de Business din cadrul universităţii. Decernarea acestei distincţii academice va avea loc în cadrul unei ceremonii desfăşurate pe 13 noiembrie în Aulei Magna a Universităţii Babeş – Bolyai din Cluj-Napoca.

„Vasile Iuga este unul dintre cei mai experimentaţi şi respectaţi consultanţi din România. Practic, cariera lui este sinonimă cu dezvoltarea serviciilor profesionale în România, fiind printre primii români angajaţi într-o firmă globală de servicii profesionale, Coopers&Lybrand, încă de la venirea acesteia în România în 1991. Suntem deosebit de onoraţi să-i acordăm astăzi titlul de profesor Honoris Causa domnului Iuga ”, a declarat lect. Ioan Alin Nistor, decanul Facultăţii de Business din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Vasile Iuga s-a alăturat PwC România la momentul înfiinţării firmei, în anul 1991.  A devenit Partener în 1997 şi, începând cu anul 2004, este Country Managing Partner pentru România, având în subordine peste 650 de angajaţi în cinci birouri la nivel naţional. În 2008, Vasile Iuga a fost numit Managing Partner al PwC pentru Europa de Sud-Est (SEE – regiune care acoperă 9 ţări, cu peste 1.200 de angajaţi), din 2005 fiind şi membru al Consiliului Director al PwC pentru Europa Centrală şi de Est (CEE – regiune care include 30 de ţări, cu peste 7.500 angajaţi).

Vasile Iuga este membru al mai multor organizaţii profesionale: Asociaţia Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din Marea Britanie(Association of Chartered Certified Accountants – ACCA) în calitate de Fellow, Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR), în calitate de auditor financiar, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), în calitate de expert contabil, Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România (ANEVAR) în calitate de membru acreditat pentru perioada 2011 – 2016, având rolul de expert în evaluarea întreprinderilor în cadrul Uniunii Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (UNEVAR), Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) şi Consiliul pentru Supravegherea Publică a Activităţii de Audit Statutar (CSPAAS) Bucureşti.

El este membru al Consiliului de Conducere al Institutului Aspen România şi membru fondator al Institute of Directors România.  De asemenea, timp de mai mulţi ani, a fost Vice-Preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România (AMCHAM).