FacebookTwitterLinkedIn

Principalele afaceri ale lui Vasile Domente se derulează în domeniul electricităţii, dar antreprenorul mai este prezent şi în industria vinului şi cea eoliană. Partenerii săi sunt Gheorghe Manole şi Sebastian Ghiţă.

Pe partea de electricitate, Domente este prezent ca acţionar în Eximprod Grup (50%), înfiinţată în anul 1994 şi Eximprod Power Systems (50%), creată în 2001. De asemenea, mai deţine participaţii la firmele CNC LTD Exim (20%), Efe Energy (50%). Pe lista produselor fabricate de grupul Eximprod se află materiale şi echipamente destinate în principal industriei electricităţii. În ultimii ani, a fost extins domeniul de activitate şi în sfera serviciilor energetice (antreprenoriat general şi furnizarea de energie electrică). Pe lista clienţilor se numără Electrica Bucureşti şi Filialele de Distribuţie, dar şi ENEL România, E.ON Moldova, CEZ România. Anul trecut, Eximprod Grup a avut o cifră de afaceri de 14,11 milioane de euro, faţă de 13,7 milioane de euro în anul anterior, în timp ce Eximprod Power Systems a avut afaceri de şase milioane de euro.

Grupul de firme deţine mai multe unităţi de producţie la Buzău, Ceptura (judeţul Prahova), Slatina şi Ploieşti, dar şi un centru logistic în Bucureşti. Mai are şi ceva planuri de investiţii într-o nouă linie de producţie la Ceptura, pe care vrea s-o realizeze cu fonduri europene.

Grupul are afaceri şi în imobiliare, stopate în prezent din cauza crizei. Domente deţine o participaţie de 30% la producătorul de vinuri Budureasca, care s-a lansat practic pe piaţa din România în toamna anului 2009.