Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Vasile Domente – 500 Miliardari Ediţia 2011

Nume: Vasile Domente Avere: 25-27 de milioane de euro Varsta: 60 de ani Resedinta: Buzău Domeniu/Companie: Energie, imobiliare, industria vinului  

Vasile Domente, „jumătatea“ mai puţin vizibilă din afacerile lui Gheorghe Manole, preferă să rămână în planul secund şi să nu comenteze despre afacerile sale. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, apare ca acţionar la 16 firme, şi tot din acestea aflăm că este prezent ca acţionar cu 50% (celelalte 50% din participaţii sunt deţinute de Gheorghe Manole) în Eximprod Power Systems SRL. Tot jumătate deţine şi din firma Eximprod Grup, de această dată împreună cu Vasile Mariana.

Compania Eximprod are peste 600 de clienţi, din care fac parte firme precum Electrica SA Bucureşti şi Filialele de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice din componenţa sa, Electrica Serv SA şi sucursalele sale, ENEL România, E.ON Moldova, CEZ România, Transelectrica SA, SMART SA, Compania Naţională de Căi Ferate „CFR“ SA, precum şi mari constructori de reţele şi instalaţii electrice şi energetice. Contractele publice au o pondere de 20% în cifra de afaceri.

Numele lui Vasile Domente este legat şi de unul dintre cei mai importanţi investitori în proiecte eoliene, care au primit contracte de racordare în primele trei luni ale acestui an. Compania MTS 400 Gridline, controlată de Continental Wind Partners (dezvoltator american de proiecte eoliene) a primit contractul de racordare la reţea din partea Transelectrica.Proiectul de 433 MW este dezvoltat în parteneriat cu GP1 Eolian Galaţi (firmă pe care Vasile Domente o controlează, având 66,67% din acţiuni, iar Gheorghe Manole deţine 33,33%).

Pe Vasile Domente (cât şi pe Gheorghe Manole) îl regăsim şi în acţionariatul firmei producătorului de vinuri Podgoriile Tohani. Fiecăruia dintre cei doi antreprenori buzoieni îi revine câte un pachet de 36,29% din acţiunile firmei prahovene, iar cel de-al treilea acţionar este Sebastian Ghiţă, proprietarul Asesoft. La jumătatea lui 2011, cei trei acţionari ai companiei prahovene Podgoriile Tohani au majorat capitalul social al firmei cu 3,7 milioane de lei (900.000 de euro), la 8,7 milioane de lei (2,1 milioane de euro). În urma acestei operaţiuni, Sebastian Ghiţă a adus 0,7 milioane de lei (200.000 de euro), în timp ce Vasile Domente şi Gheorghe Manole au adus, fiecare, aproape 1,5 milioane de lei (360.000 de euro). În topul mondial al producătorilor de vinuri, România ocupă locul al unsprezecelea, după Portugalia.

Vezi care era averea lui Vasile Domente în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii