Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Vasile Ciobanu – 500 Miliardari Ediţia 2011

Vasile Ciobanu 1.jpg
Nume: Vasile Ciobanu Avere: 18-19 milioane de euro Varsta: 44 de ani Resedinta: Bacău Domeniu/Companie: Industria berii, turism, comerț  

Producătorul de bere Albrau este principala investiţie a omului de afaceri băcăuan Vasile Ciobanu. Albrau Group, companie cu o cifră de afaceri de 8,4 milioane de euro în 2010, produce şi comercializează atât branduri proprii (Albrau, Dobru, Zimbru), cât şi private labels pentru marii retaileri: Carrefour şi Penny Market. Criza nu l-a ocolit pe Ciobanu, care în 2010 şi-a văzut veniturile diminuate, iar profitul transformat într-o pierdere destul de mare: circa 3 milioane de euro.

Încă de anul trecut spunea că îşi va dirija toate resursele financiare către fabrica de bere. Ciobanu a cumpărat fabrica în urmă cu peste zece ani de la compania de stat Carom şi din 2006 a derulat un program de modernizare care se ridică la 20-25 de milioane de euro. În momentul achiziţiei, Ciobanu a concurat cu Costel Căşuneanu, proprietarul Pa&Co International – unul dintre cei mai mari asfaltatori din România. După achiziţia Albrau, Ciobanu a cumpărat şi fabrica de bere Zimbru din Iaşi, însă acolo nu s-a axat pe producţie.

Ciobanu este pasionat de vânătoare, însă nu-i alocă atât de mult timp precum o face Damian Mereu, un alt om de afaceri din Bacău. Şi cum vânătoarea merge mână-n mână cu turismul, antreprenorul are mai multe investiţii şi proiecte în această zonă. În cursul acestei veri, omul de afaceri şi-a scos la vânzare Hotelul Dobru din Slănic Moldova, pentru care cerea 1,5 milioane de euro. Tot în Slănic Moldova se află reşedinţa sa. Ciobanu mai are un proiect de hotel la Iaşi. Cu ani în urmă, pentru acesta a avut negocieri chiar cu lanţul Hilton pentru brandul Hampton, dar demersurile au fost blocate de criza financiară.Comerţul nu l-a lăsat indiferent, el fiind proprietarul Victoria Shopping Center din Oneşti. Tot aici se află şi sediul fabricii de bere Albrau.

Vezi care era averea lui Vasile Ciobanu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii