Cautare
, Forbes Staff

Bani și Investiţii |
|

Vascar a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 15%  în primele 9 luni ale acestui an

Producătorul de preparate de carne și conserve Vascar anunță o creștere de 15% a cifrei de afaceri în primele 9 luni din 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
120 30sub30 Vlad Ciuburciu

În ceea ce privește creșterile în volum, segmentul semipreparate a marcat o creștere de 35%, categoria conserve a crescut cu 22% iar categoria mezeluri cu 2,5%, la finalul trimestrului III din 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Anul 2019 înseamnă pentru Vascar și investiții semnificative pentru extinderea capacității de producție și dezvoltarea facilităților necesare pentru crearea de produse inovatoare. Astfel, 1 milion de euro a fost direcționat către achiziția de linii tehnologice noi și infrastructură.

„Stabilitatea pieței de materii prime de la începutul anului ne-a permis să ne atingem obiectivele stabilite pentru perioada respectivă. Începand din luna iunie, extinderea la nivel global a pestei porcine africane, și mai ales criza din China, au pus presiune mare pe prețul cărnii de porc, materie primă de bază în industria în care activăm. Au urmat creșteri de preț în lanț ce au generat la rândul lor creșteri de preț la raft cu până la 25% față de 2018. În acest context, consumul a înregistrat o contracție, consumatorii fiind foarte precauți în ceea ce privește achiziția de produse din carne”, spune Vlad Ciuburciu, Director General Vascar. Tânărul a fost inclus în generația Forbes 30 sub 30 2019.

Citește și: 30 sub 30 – Vlad Ciuburciu: „Am reuşit să creez un brand de succes, brandul premium Moldova în Bucate”

Cu ocazia târgului internațional Carnexpo 2019, Vascar lansează noi sortimente de produse, de calitate superioară, din ingrediente 100% naturale. Vascar va continua să mizeze pe expansiunea afacerilor sale pe toate liniile de business, însemnând extinderea portofoliului de produse, inovații și investiții  importante ce vor continua și în 2020.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii