Cautare
, Contributor

Auto |
|

Vânzările Volkswagen au scăzut cu 5,3% în luna octombrie

Vânzările Volkswagen în întreaga lume au scăzut cu 5,3% în octombrie, prima lună întreagă după ce producătorul auto german a recunoscut că a manipulat nivelul emisiilor în SUA, informează Reuters.
VW

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen (VW), a izbucnit în 18 septembrie, în acea lună livrările Volkswagen pe plan global scăzând cu 1,5%, la 885.300 de vehicule.

Vânzările mărcii VW s-au redus în octombrie la 490.000 de vehicule, de la 517.400 în perioada similară din 2014, a opta lună de declin lunar consecutiv. „Brandul Volkswagen se confruntă cu o perioadă dificilă. Nu ne confruntăm doar cu scandalul emisiilor, ci și cu situația tensionată de pe piețele mondiale, cu reducerea cererii în Brazilia și Rusia”, a declarat directorul de vânzări Juergen Stackmann.

SCANDALUL VOLKSWAGEN, O AMENINȚARE MAI MARE PENTRU ECONOMIA GERMANIEI DECÂT CRIZA ELENĂ A DATORIILOR

La nivel global, în primele nouă luni din acest an, livrările VW  au scăzut cu 4,7% și au ajuns la 4,84 milioane de vehicule. „Comenzile VW în Germania sunt în creștere, dar se înregistrează scăderi în sudul Europei, Marea Britanie și unele piețe din afara Europei”, a afirmat Herbert Diess, director în cadrul companiei germane. În China, cea mai mare piață a VW, livrările au înregistrat un declin de 0,8% în septembrie, și de 5,2% în perioada ianuarie – septembrie 2015. În Brazilia și Rusia, în luna septembrie, scăderea a fost de 44% și, respectiv, 22%.

În primele nouă luni ale acestui an, livrările Volkswagen pe plan global au coborât tot cu 1,5%, la 7,43 milioane de vehicule.
Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. În urma scandalului izbucnit, directorul general al VW Martin Winterkorn a demisionat, iar în prezent funcția este ocupată de Matthias Müller, șeful Porsche. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii