Cautare




, Staff

Bunuri de consum |
|

Vânzările Sphera Franchise Group au crescut cu 21,6% în prima jumătate a anului, depășind 350 mil. lei

Sphera Franchise Group (Sphera) a înregistrat vânzări consolidate în valoare de 350 milioane de lei în primele șase luni ale anului, în creștere cu 21,6% față de rezultatele proforma din aceeași perioadă din 2017.
Lansare Taco Bell_11.10.2017_2

Aceste rezultate sunt susținute de performanța vânzărilor în bază comparabilă, care au ajuns la nivelul de 8%, și de contribuția celor 26 de noi unități deschise de la începutul anului 2017. Cea mai mare contribuție la această performanță a avut-o USFN România (operator al brandului KFC în România), care a înregistrat o creștere a vânzărilor totale de 19,8%, în timp ce ARS (operator al brandului Pizza Hut în România) a raportat vânzări în creștere cu 9,1%.

„Pentru Sphera, prima jumătate de an reprezintă dovada că eforturile susținute aduc rezultate pe măsură. În această perioadă am navigat, încă o dată, pe teritorii noi, prin deschiderea celui de-al treilea restaurant Taco Bell în București și extinderea în continuare a rețelei noastre de restaurante, atât în România, cât și în Italia”, a spus Mark Hilton, CEO, Sphera Franchise Group.

Profitul EBITDA al Sphera a ajuns la 32,3 milioane RON, reprezentând o reducere de 15,9% față de anul trecut. Principalele motive ale profitabilității în scădere au fost accelerarea semnificativă a ritmului de deschidere a restaurantelor, incluzând cele două noi segmente de afaceri (restaurante KFC în Italia și Taco Bell în România), împreună cu o încetinire generală a condițiilor pieței de retail în al doilea trimestru al anului.

Pentru a doua jumătate a anului, Sphera estimează o creștere a vânzărilor.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii