Cautare
, Contributor

Auto |
|

Vânzările producătorului auto Volkswagen în SUA au crescut peste așteptări în luna septembrie

Vânzările grupului Volkswagen din SUA au crescut cu 6,3% luna trecută și au reușit în acest fel să surprindă analiștii în mijlocul scandalului privind emisiile poluante, potrivit Bloomberg.

Reprezentanții producătorului auto spun că vânzările mărcii Volkswagen au înregistrat o ușoară creștere, cu 0,6%, în timp ce vânzările Audi au crescut cu 16%. Analiștii Bloomberg estimau o scădere de 6,7% în vânzări pentru marca Volkswagen și o creștere de 0,8% pentru întregul grup.

„Vrem să mulțumim dealerilor și clienților pentru sprijinul pe care l-au arătat mărcii Volkswagen”, a spus Mark McNabb, directorul operațional Volkswagen America. „Volkswagen continuă să recâștige încredea în companie”, a completat acesta.

SCANDALUL VOLKSWAGEN, O AMENINȚARE MAI MARE PENTRU ECONOMIA GERMANIEI DECÂT CRIZA ELENĂ A DATORIILOR

Analiștii spun că vânzările Volkswagen, precum în cazul altor producători auto,  au crescut datorită Zilei Muncii, o mini-vacanță tradițională în care clienții pot achiziționa mașini la un preț redus. Astfel, în SUA, vânzările de mașini și camionete au crescut cu 13% în luna septembrie.

Volkswagen este subiectul a numeroase investigații guvernamentale de când  Agenției de Protecție a Mediului din SUA (EPA)  a declarat pe 18 septembrie că cel mai mare producător auto din Europa a recunoscut că a utilizat un soft prin care a putut păcăli testele de emisie. În urma scandalului Martin Winterkorn, pe atunci directorul executiv al grupului, a demisionat, iar funcția a fost preluată de șeful Porsche, Matthias Müller.

VEZI CINE A DECLANȘAT SCANDALUL VOLKSWAGEN

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii