Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Vânzările modelului Nissan Qashqai au înregistrat în 2017 creșteri importante în Spania, Rusia și Franța

Nissan Europa a stabilit cel mai important record în 2017, prin producția a trei milioane de Nissan Qashqai în U.K., la numai un deceniu după ce vehiculul care a definit segmentul crossover și-a făcut debutul.
3 MILLIONTH QASHQAI PRODUCTION SUNDERLAND

Vânzările înregistrate la nivel european pentru modelele Datsun și Nissan, cu un total de 762.574 de unități, reprezentă cea mai bună performanță din toate timpurile pe parcursul unui an întreg, cu o creștere de 3,8% față de 2016.

Modelul Qashqai a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 1,2%. Fabrica de la Sunderland (UK) a produs un număr record de 346.856 unități pentru crossover-ul urban, dintre care 265.520 au fost vândute în Europa.

Vânzările Qashqai au ajutat Nissan să obțină o cotă de piață de 3,7% în Europa, cu creșteri majore pe cele mai puternice piețe: Spania (9,4% creștere a vânzărilor), Franța (3%) și Rusia (12,4%).

Principalul punct de atracție pentru modelul Qashqai, în cei peste 10 ani de la lansare, a fost poziționarea sa în segmentul crossover urban, îmbinând cu succes atractivitatea și spiritul practic al unui SUV cu dinamica la conducere și costurile de funcționare ale unui hatchback.

Paul Willcox, președintele Nissan Europe, a declarat: „2017 a fost un alt an al doborârii recordurilor pentru Nissan Europe, iar 2018 a început în același fel. Performanța Qashqai de a ajunge la 3.000.000 de vehicule produse în 10 ani este un punct de reper important, în contextul lansării în octombrie a noului și mult așteptatului Nissan LEAF care a înregistrat un record în precomenzi, cu câte o comandă la fiecare 10 minute.”

Willcox a declarat că Nissan se așteaptă să doboare noi recorduri în 2018, vânzările totale ale industriei în Europa și Rusia crescând cu 2%, la 20,2 milioane de vehicule.

NU RATA ACEASTĂ EXCLUSIVITATE: AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE FILME ȘI SERIALE – IANUARIE 2018

Nissan se așteaptă ca piața europeană să crească cu 1%, până la 18,4 milioane de vehicule, iar Rusia să crească cu 7%, până la 1,8 milioane de vehicule.

În octombrie 2016, Nissan a anunțat că viitoarea generație Qashqai, cea de-a treia, va fi produsă de asemenea tot la Sunderland (Anglia).

Fabrica Sunderland a început producția noii generații Nissan LEAF în decembrie. Cu peste 30 de ani de succes, Sunderland este cea mai mare fabrică de automobile din UK din toate timpurile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii