Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Vânzările Miele România au crescut cu aproape 65%, în 2015

Miele România, producător și vânzător de electrocasnicelor premium a raportat o creștere în vânzări cu aproape 65% și a ajuns astfel de la o cifră de afaceri de 9 milioane de lei în 2014, la 15,6 milioane lei în 2015.
Masina de spalat WMV 960

Creșterea în vânzări a avut loc, potrivit companiei, pe fondul creșterii pieței de profil cu 15%, schimbării mentalității românului, care pare dispus să investească în electrocasnice mai mult ca oricând, dar și al strategiei implementate în urmă cu doi ani, prin care Miele România și-a propus să își extindă activitatea prin deschiderea de noi showroom-uri și parteneriate.

Prețurile produselor Miele variază între 2.000 – 3.000 de lei, pe care clienții îl pot plăti pentru o hotă sau o plită, și peste 30.000 de lei, prețul unui cuptor combinat cu abur și microundă. Loredana Butnaru, director de vânzări Miele România a precizat că în ultima perioadă, „românii sunt dispuși să investească în electrocasnice de calitate.” Aspiratoarele sunt cele mai bine vândute produse și reprezintă 20% – 25% din cifra de afaceri. Următoarele produse care fac parte din categoria „cele mai bine vândute” sunt mașinile de spălat și uscătoarele. De asemenea, vânzarea electrocasnicelor industriale, destinate domeniului HoReCa, reprezintă 12 procente din business.

LOREDANA BUTNARU, MIELE ROMÂNIA: „ÎN ROMÂNIA SE VA PRODUCE ACEA SCHIMBARE, E NUMITĂ REPLACEMENT MARKET”

Anul trecut, compania a deschis două noi magazine exclusive, în Sibiu și Târgu-Mureș, pe lângă cele din Brașov și Sibiu. Întrebată de motivul pentru care compania a mizat pe orașul Târgu-Mureș, Loredana Butnaru a răspuns că este parte a strategiei Miele de a-și extinde activitatea în Transilvania, unde veniturile sunt mai mari, iar locuitorii sunt influențați de gândirea occidentală. Cu toate acestea, cei mai mulți clienți achiziționează produse din showroom-ul din București, iar următorul oraș în care au loc cele mai multe vânzări este Brașov. „Ne așteptam ca următorul oraș să fie Clujul”, a spus Loredana Butnaru. „ Ne așteptam ca în Cluj să fie cele mai multe vânzări datorită potențialului, a numărului de locuitori și situației economice. Surpriza a venit de la Brașov din două motive, probabil: avem acolo un partener exclusiv, cel mai vechi, care și-a mutat magazinul dintr-o locație mică, într-una mai mare și cu mai multă vizibilitate. Bănuiesc că acesta a fost unul dintre motive”, a explicat directorul de vânzări al companiei pentru Forbes România. „Al doilea motiv, acolo fiind fabrica Miele, de componente electronice, e posibil ca brand awareness-ul să fie mai mare în Brașov”, a adăugat Loredana Butnaru.

Anul acesta, Miele România urmează aceeași strategie ca până acum, adică să-și extindă prezența în magazine. Totodată, compania vrea să mai deschidă câte un magazin și în alte orașe. Loredana Butnaru nu a oferit amănunte despre aceste planuri, însă a mai declarat pentru Forbes România că este vorba despre „două orașe mari”.  De asemenea, anul acesta, compania își propune să își mărească echipa și să ajungă la 13 – 14 angajați, de la 11, numărul actual.

Referitor la estimările pentru acest an, Loredana Butnaru a precizat că „e greu să facem previziuni, dar varianta pesimistă este o creștere de 10%”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii