Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Vânzările Ford din iunie au scăzut cu 27% în SUA din cauza crizei de semiconductori

Producătorul auto a raportat o scădere de 26,9% a vânzărilor sale din luna iunie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, reflectând astfel impactul crizei globale de cipuri.
ford romania

Ford a mai spus săptămâna aceasta că lipsa de cipuri va obliga compania să reducă sau să oprească producția în luna iulie la mai multe fabrici din SUA, inclusiv la fabricile sale de camionete și o fabrică de SUV-uri din Chicago, transmite The Wall Street Journal.

Rezultatele publicate de Ford vin la o zi după ce majoritatea producătorilor auto importanți și-au prezentat datele privind vânzările înregistrate în SUA, rezultatele indicând o încetinire a ritmului pe care industria l-a avut la începutul anului. Cifrele raportate de Ford, dar și de ceilalți producători auto importanți reflectă totuși impactul inegal pe care l-a avut lipsa de cipuri în industria auto.

Luând în considerare rivalii săi din Detroit, Ford s-a descurcat cel mai rău în ceea ce privește producția de camionete de dimensiuni mari și de SUV-uri, potrivit datelor recente ale firmei de cercetare LMC Automotive. Aproximativ 37% din producția pierdută de Ford în luna mai a fost reprezentată de camionete și SUV-uri, comparativ cu doar 13% pentru Stellantis și 1% pentru GM.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii