FacebookTwitterLinkedIn

În ultimele trei luni piața auto a mai recuperat din scăderi, conform Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile. Astfel, vânzările au scăzut doar cu 3,7% față de anul trecut în iulie.

Însă această recuperare din luna iulie poate fi doar de scurtă durată, fiind pusă pe seama subvențiilor guvernamentale, notează Bloomberg.

Înmatriculările de mașini noi din Europa au scăzut cu aproape o treime în acest an, la 7,3 milioane. Vânzările s-au menținut mai bine în SUA și au început să crească din nou în China.

Cancelarul german Angela Merkel și-a menținut poziția fermă împotriva apelurilor din partea industriei auto din țară care solicita mai mult ajutor de stat.

Scăderea vânzărilor de mașini a avut un efect supradimensionat și asupra furnizorilor care au fost presați să reducă prețurile. Astfel, Continental AG, unul dintre cei mai mari producători de piese din lume, a declarat luna aceasta că va renunța până la 30.000 de angajați, în timp ce Schaeffler AG elimină 4.000 de poziții și închide sau vinde mai multe fabrici.