Cautare
, Contributor

Telecom |
|

Vânzările bunurilor de folosință îndelungată, în creștere. Telecomul ține piața

numere_telefon_portate.jpg
Piața bunurilor de folosință îndelungată din România a înregistrat o creștere de 4,7% în trimestrul doi, față de perioada similară a anului trecut, iar în primele șase luni o creștere de 4,3% față de prima jumătate a lui 2012, ajungând la o valoare de 699 milioane de euro, potrivit studiului GfK Temax.

Cel mai mare sector din trimestrul al doilea 2013 a fost telecomul, cu o valoare totală de 99 milioane de euro, fiind totodată sectorul care a generat cea mai mare creștere de valoare, de 17% față de T2 din 2012.

O altă creștere notabilă a fost cea înregistrată de sectorul electrocasnicelor mari, de aproape 5% în valoare, precedentul trimestru de creștere pentru acest sector înregistrându-se în anul 2011.

Piața foto, care a înregistrat o descreștere de 25,5%, împreună cu piața de imprimante și multifuncționale (-8,8%) și piața de electronice (-5,2%) au fost singurele sectoare cu rezultate negative.

Iată cum au evoluat toate vânzările de bunuri de folosință îndelungată în România în T2.

GfK Temax este un indice utilizat de GfK Retail and Technology pentru a monitoriza piețele bunurilor de folosință îndelungată. Rezultatele sunt bazate pe studiile desfășurate regulat pe panelul de retail al GfK.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii