Cautare
, Contributor

Forbes Staff

Sănătate |
|

Vânzările aparatelor purificatoare de aer s-au dublat în ianuarie 2020 față anul precedent

Vânzările aparatelor purficatoare de aer s-au dublat în ianuarie 2020 față de aceeași lună a anului anterior, potrivit datelor oferite de Daikin România.
Daikin MC70L

Principalii factori care au dus la dublarea vânzărilor sunt calitatea aerului, nivelul ridicat de poluare atmosferică și avertizările specialiștilor.

„Rezultatele acestea se înscriu într-un trend manifestat la nivel mondial. Ne bucură să vedem că și românii se informează tot mai mult despre soluțiile care îi pot ajuta să respire un aer curat. Piața se extinde, iar consumatorii se documentează tot mai mult despre caracteristicile tehnice ale produselor. Daikin dispune de tehnologii cu o eficiențăridicată, cum este tehnologia Flash Streamer, care îndepărtează și descompune virusurile, mucegaiul, praful, bacteriile, polenul. Astfel, sistemul de filtrare cu 6 straturi ajută la obținerea unui aer curat, optimizând nivelurile de confort și reducând riscurile asupra sănătății”, a declarat Alexandru Rusu, Residential Manager Daikin România.

Piața globală a aparatelor de purificare a aerului este estimată să ajungă la 29 de miliarde de dolari până în anul 2021, cu o creștere anuală pe segmentul rezidențial de peste 6% până în anul 2023.

Conform unui studiu realizat de către agenția Clootrack în România, cele mai importante criterii pe care românii le au în vedere înainte de a alege un purificator de aer sunt: îmbunătățirea aerului din încăpere, eficiența purificatorului, durata de viață a filtrelor, multitudinea de funcționalități și posibilitatea de control de la distanță.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii