Cautare




, Contributor

ForbesCars |
|

Vânzări record pentru Rolls Royce în 2013. Galerie Foto: Ghost-V Specification

Rolls-Royce Ghost V-Specification
Rolls-Royce Motor Cars anunță, în cel de-al 110-lea an al existenței sale, că a vândut, anul trecut, 3.630 de automobile la nivel global.

Cele mai mari creșteri ale vânzărilor au fost înregistrate de Rolls-Royce Motor Cars, parte a BMW Group, în Orientul Mijlociu (17%) și China (11%). Vânzările din mai multe țări, printre care Germania, Japonia, Qatar și Canada,  au fost de asemenea ”puternice”, potrivit reprezentanților producătorului auto.

GALERIE FOTO: Seria limitată Ghost-V Specification

China și Statele Unite ale Americii au rămas cele mai importante piețe ale mărcii, urmate de Orientul Mijlociu. Anul trecut, Roll-Royce Motor Cars a vândut mașini în mai mult de 40 de țări din lume, înregistrând succese pe piețe emergente precum  Istanbul, Beirut, Lagos, Hanoi, Perth, Taichung și Queensland. Numărul de dealeri a crescut și el cu 15, ajungând la 120 în prezent, pentru prima dată în istoria companiei. Extinderea rețelei de dealeri va continua și în 2014.

Totodată, compania a anunțat și un program de recrutare pentru 100 de locuri de muncă permanente la fabrica de la Goodwood, în principal în zona de producție. Acestea se adaugă celor 100 de locuri de muncă anunțată în iulie 2013. Mai mult de 1.300 de persoane lucrează la Rolls-Royce în lumea întreagă.  

Reportaj de la fabrica Rolls-Royce de la Goodwood

”Am declarat la începutul anului trecut că doream să văd în continuare o creștere sustenabilă, de aceea sunt încântat de acest al patrulea an consecutiv de creștere”, spune Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer, Rolls-Royce Motor Cars. ”Sunt în mod special satisfăcut să spun că acest succes este bazat pe vânzări echilibrate global, cu succes continuat în piețele emergente și un drum construit pentru creștere sustenabilă și în viitor.”

FOTO: Rolls-Royce-ul lui Ion Țiriac, expus la muzeul BMW din München

Portofoliul producătorului auto de lux cuprinde modelele Phantom (Phantom, Phantom Extended Wheelbase, Phantom Drophead Coupé și Phantom Coupé) și Ghost (Ghost și Ghost Extended Wheelbase). Wraith, cel mai nou model Rolls-Royce, a fost dezvăluit în martie 2013 la Salonul Auto de la Geneva și primele mașini au fost livrate clienților în al patrulea trimestru al anului trecut.  

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii