Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Plasamente |
|

Vânzări de peste 120.000 de euro la o licitaţie de artă

Photoland_Corbis_Image_fmt.jpg
In cadrul licitației au fost adjudecate opere din pictura clasică românească, pictura contemporană precum și obiecte decorative.

Un tablou de Gheorghe Petrașcu,  Case la țărm, a fost adjudecat la 14.500 euro, în cadrul unei licitaţii organizate la Bucureşti. Preţul reprezintă cu 81% peste prețul de pornire de 8.000 de euro.

Licitaţia  din 24 februarie 2014 a Casei Grimberg a reunit opere din pictura clasică românească, pictura contemporană precum și obiecte decorative. Printre operele de artă vândute la cele mai mari cote s-au numărat un tablou de Rudolf Schweitzer-Cumpăna (“Doi țărani cu pălării”), adjudecat la 8.500 Euro, cu 21% peste prețul de pornire de 7.000 Euro, şi un tablou de  Marius Bunescu (“Veneția”), adjudecat la 7.750 Euro, cu 55% peste prețul de pornire de 5.000 Euro.  Grimberg a făcut astfel vânzări de 123.875 de euro și o rată de adjudecare în creștere, semnificativă față de licitația din decembrie 2013.

Valoarea totală finală a loturilor adjudecate în 24 februarie reprezintă 75% din prețul de pornire al întregului lot. Preţurile de pornire au crescut în licitație cu 30-80%, sau chiar peste dublul prețului de pornire, în cazul anumitor lucrări (precum Jean Neylies — 'Târg de oale' sau Theodor Aman — 'Vrăjitoarea'). 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii