Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Summer Plans 2021 |
|

Vanya Panayotova (L’Oréal): „În continuare este nevoie de foarte multă flexibilitate, viteză rapidă de reacție și putere mare de adaptare”

Dacă în alte veri tema principală de discuții din comunitatea de business viza rutina și destinațiile de vacanță, de această dată, Forbes România i-a provocat pe cei mai cunoscuți jucători din mediul de afaceri local să răspundă unui scurt chestionar, într-un context special, în care vara lui 2021 ar trebui să reprezinte o așteptată revenire la (noua) normalitate.
098 lectii Vanya Panayotova

Vanya Panayotova, General Manager, L’Oréal România

Forbes: Va intra afacerea dvs. în vacanță în această perioadă? Sau nu mai este vremea de „vacanțe” după un an de pandemie?

Vanya Panayotova: Cu un portofoliu atât de complex și de variat, vara n-a fost niciodată o perioadă de vacanță pentru business. Chiar dacă încurajăm toate echipele să se bucure de vacanță.

Vara este sezonul protecției solare, spre exemplu, și ne concentrăm în fiecare an pe campanii de educare și informare, alături de medicii dermatologi, cu privire la importanța produselor de protecție solară. Tot vara este sezonul petrecerilor, al festivalurilor și evenimentelor și este important să ne asigurăm că produsele noastre le sunt la îndemână consumatorilor în nevoile lor de îngrijire și de exprimare a personalității.

Vara aceasta nu face excepție, ceea ce ne face să ne continuăm activitatea cu motoarele la fel de turate ca în fiecare an. Pentru că, dacă e ceva ce am învățat în timpul pandemiei de la consumatori, este că nevoia lor de consultanță și ghidaj este continuă, nu intră în vacanță.

 

Forbes: Unele dintre cele mai des întâlnite teme în discuțiile pe care redactorii Forbes România le-au avut de-a lungul ultimului an și jumătate au vizat absența certitudinilor și lipsa de predictibilitate. Au apărut certitudini în vara 2021 pentru afacerea pe care o conduceți? Au apărut elemente de predictibilitate?

Vanya Panayotova: „Certitudini” poate că nu este cuvântul cel mai potrivit, dar semnale pozitive cu siguranță am văzut. Odată ce consumatorii s-au simțit mai încrezători să își reia activitățile sociale, iar evenimentele au putut fi organizate în siguranță, am văzut o revenire și în una dintre categoriile cel mai afectate de pandemie: make-up.

De asemenea, vedem o migrare a consumatorilor spre vechile obiceiuri de consum, ceea ce ne ajută să ne calibrăm mai bine previziunile pentru cea de-a doua jumătate a anului. În continuare este nevoie de foarte multă flexibilitate, viteză rapidă de reacție și putere mare de adaptare. Aceasta este certitudinea cu care lucrăm.

 

Forbes: Ce anume vă îngrijorează în această vară, în domeniul/sectorul în care activați?

Vanya Panayotova: În continuare, segmente ale business-ului nostru stau sub semnul măsurilor sanitare. Suntem îngrijorați că partenerii noștri cu business-uri de mici dimensiuni, antreprenori, n-ar mai face față unui nou lockdown.

Suntem atenți și la măsura în care noile comportamente de consum deprinse în 2020 devin permanente, astfel încât să ne putem adapta oferta și modelul de distribuție într-un mod care este relevant pentru consumatori. Nu în ultimul rând ne preocupă schimbările pe care perioada lungă de separare le produce în cadrul echipelor și în dinamica acestora.

 

Forbes: Cum arată planurile dvs. de business pentru finalul acestui an? Dar pentru 2022?

Vanya Panayotova: Pentru 2021 ne-am bugetat o creștere de două cifre, iar rezultatele de până acum arată că previziunile făcute pot fi atinse. Vom continua să depășim creșterea pieței și în 2022 și ne dorim să ne consolidăm poziția de lider în categoriile în care activăm.

 

Forbes: O întrebare personală: plecați în vacanță în această vară? De ce? (dacă răspunsul este afirmativ: Unde veți pleca în vacanță: în țară sau în străinătate?)

Vanya Panayotova: Da, voi pleca și anul acesta. Sunt de origine din Bulgaria, locuiesc în România, sunt responsabilă pentru managementul activității L’Oréal și în zona Adria-Balkan, astfel, călătoresc în țările din regiune continuu, am doi fii care locuiesc în Vestul Europei. Vacanța de vară este un lucru pe care nu îl ratez! Mă voi întâlni cu familia și, cum sunt avidă după drumeții în natură, cel mai probabil ne vom petrece câteva săptămâni la munte, în Bulgaria.

(13 iulie 2021)

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii