Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Vânătoarea de cool: Tapet cu poveşti frumoase

tapet.jpg
Un obiect ieșit din mâna unui artist inspirat este împins în modă cu o forță egală cu coeficientul său de cool. Dacă Arhimede n-ar fi fost fizician, ci coolhunter, punem pariu că exact așa ar fi sunat celebra lege care-i poartă numele. Pentru a ilustra principiul, alegem de fiecare dată câte un obiect amuzant, spectaculos, ori pur și simplu surprinzător, care îți atrage atenția din prima grație unei variabile imposibil de cuantificat, dar ușor de intuit: factorul său de vino-ncoace.

Departe de a fi un clișeu, ceea ce trăim în copilărie ajunge să ne pecetluiască soarta, iar Katie Deedy, o newyorkeză în vârstă de 30 de ani, este exemplul viu. Fiică a unei scriitoare de povești pentru copii, Katie a început de mică să-și creeze propria versiune a personajelor imaginate de mama sa și să umple caiete întregi cu desene elaborate.

Aproape 20 de ani mai târziu, cu o carieră solidă ca ilustrator în New York, Katie a avut o revelație după așezarea a două desene identice unul lângă altul. „M-am gândit că acel model ar arăta minunat ca tapet”, își amintește ea. Și-a luat, așadar, un al doilea job ca barman, strângând suficienți bani pentru lansarea propriul brand de tapet handmade: „Grow House Grow”. Fiecare model spune o poveste, inspirată fie de copilărie, fie de personaje noi, pe care și le imaginează chiar ea, în fiecare zi. „Sunt prea multe povești frumoase de spus”, îmi scrie Katie, încântată, ca răspuns la curiozitatea mea legată de dificultatea nașterii unui nou model. „Păcat că nu am eu suficient timp să le desenez pe toate!”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii