Cautare
, Contributor

Modă |
|

Vânătoarea de cool: Poveşti de adormit designerii

Manolo_AA.jpg
Un obiect ieșit din mâna unui artist inspirat este împins în modă cu o forță egală cu coeficientul său de cool. Dacă Arhimede n-ar fi fost fizician, ci coolhunter, punem pariu că exact așa ar fi sunat celebra lege care-i poartă numele. Pentru a ilustra principiul, alegem de fiecare dată câte un obiect amuzant, spectaculos, ori pur și simplu surprinzător, care îți atrage atenția din prima grație unei variabile imposibil de cuantificat, dar ușor de intuit: factorul său de vino-ncoace.

Editorul de modă Camilla Morton a lansat în 2011 o serie de cărți care reinterpretează povești nemuritoare, îmbinându-lecu istoriile adevărate ale designerilor celebri din zilele noastre. „Christian Lacroix and the Tale of Sleeping Beauty” (Christian Lacroix și Povestea Frumoasei din Pădurea Adormită) este ilustrată de Lacroix însuși și reprezintă o combinație jucăușă între basm și carte de memorii. „Este o poveste cu două personaje principale”, declara Morton, cu ocazia lansării.

„Ambele sunt iubite de public, inspiraționale și ambele lucrează în două lumi magice, de poveste”. Ideea i-a venit din nevoia de a crea un nou tip de biografie, cel clasic fiind mult prea sec și lipsit de strălucire pentru un personaj atât de savuros precum un designer de haute-couture. În plus, o carte de povești îi permite „subiectului” să-și pună propria amprentă creativă, sub forma unor ilustrații originale. În aceeași serie a mai apărut „Manolo Blahnik și piticii pantofarului”, iar Diane von Furstenberg va fi următorul nume bifat pe lista Camillei Morton.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii