Cautare
, Contributor

Modă |
|

Vânătoarea de cool: Porțelanurile doamnei Lanvin

334158_in_xl.jpg
Directorul de creație al casei Lanvin, Alber Elbaz, celebrează cei 10 ani de domnie asupra celebrului brand francez printr-o spectaculoasă colecție de porțelanuri miniaturale.

În 2007, Alber Elbaz – designerul casei Lanvin – își încânta clienții magazinului din Faubourg Saint Honoré cu o vitrină plină de manechine miniaturale. Un an mai târziu, Elbaz a dus proiectul chiar mai departe, creând  o serie de șase păpuși din porțelan pictat manual, împreună cu compania taiwaneză de ceramică Franz.

Ideea nu era cu totul nouă: din lipsă de material, în cadrul spectacolului Théâtre de la mode, de după cel de-al Doilea Război Mondial, Jeanne Lanvin și couturierii francezi și-au prezentat creațiile în miniatură.

Succesul de care s-a bucurat seria de păpuși Miss Lanvin din 2008 a determinat transformarea mini-colecțiilor într-o frumoasă – și jucăușă – obișnuință. Creația de mai sus celebrează cel de-al zecelea an consecutiv al lui Alber Elbaz ca director de creație al Lanvin, înfățișându-l în postura artistului în plin proces de creație a unei rochii.

450 de euro pe Net-a-Porter.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii