Cautare
, Contributor

Modă |
|

Vânătoarea de cool: Păpuşi din porţelan

agnes.jpg
Un obiect ieșit din mâna unui artist inspirat este împins în modă cu o forță egală cu coeficientul său de cool. Dacă Arhimede n-ar fi fost fizician, ci coolhunter, punem pariu că exact așa ar fi sunat celebra lege care-i poartă numele. Pentru a ilustra principiul, alegem de fiecare dată câte un obiect amuzant, spectaculos, ori pur și simplu surprinzător, care îți atrage atenția din prima grație unei variabile imposibil de cuantificat, dar ușor de intuit: factorul său de vino-ncoace.

Ilustratoare de cărți pentru copii, clujeanca Ágnes Keszeg nu a virat către tapet, precum americanca Katie Deedy, ci spre modă și…păpuși. Desenele sale se regăsesc pe eșarfe-unicat, dar prind viață și în variantă tridimensională, sub forma unor păpuși de porțelan. Ideea i-a venit în 2008, după terminarea desenelor pentru „Cartea Prințeselor”, un volum pentru copii.

Pentru că o cititoare îi comandase niște ilustrații mărite pentru camera fetițelor ei, Agnes s-a gândit să le ofere, cadou, și o prințesă adevărată, cu ten de porțelan și rochii de mătase. De atunci încoace, a învățat să ia negative, să toarne în porțelan și să creeze ținute potrivitecu personalitatea fiecărei păpuși: mai tăcută, mai zglobie, mai rafinată sau chiar încrezută. Oriunde ar călători, Ágnes are radarul pornit pentru materiale: bucăți de textile, pietre, mărgele și fire speciale. Adevăratul cost se numără, însă, în ore de asamblare, lipire și creație. Fiecare păpușă este un unicat care poate lua între două zile și două luni de muncă migăloasă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii