Cautare
, Contributor

Modă |
|

Vânătoarea de cool: Odă unei jachete de legendă

daphne-groeneveld-the-little-black-jacket-chanels-classic-revisited-by-karl-lagerfeld-and-carine-roitfeld-steidl-2012.jpg
Ce se mai poate scrie nou și inedit despre viața lui Coco Chanel? Cu siguranță nu mare lucru, de unde și inițiativa lui Karl Lagerfeld și a Carinei Roitfeld (fost redactor-șef Vogue Franța) de a celebra moștenirea lui Mademoiselle nu în cuvinte, ci în imagini, printr-o carte de colecție, cu fotografii alb-negru înfățișând unele dintre cele mai mari vedete ale lumii purtând emblematica jachetă Chanel.

Claudia Schiffer, Kanye West, Tilda Swinton, Yoko Ono, Vanessa Paradis, Sarah Jessica Parker și fotomodelele celebre ale casei Chanel sunt doar câteva exemple. Ca dovadă că obiectul care a marcat reîntoarcerea lui Coco în modă în anii ’50 reprezintă un clasic atemporal, fiecare vedetă reușește să dea jachetei o cu totul altă identitate, adaptând-o la stilul personal. Fotografiile fac parte și dintr-o expoziție itinerantă pe care am avut ocazia s-o văd pe viu la Galeria Saatchi din Londra și, ca fapt divers, „micuța jachetă neagră“ purtată în carte de către Sarah Jessica Parker este mică și la propriu, fiind creată inițial pentru un copil de patru ani.

„The Little Black Jacket“, de Karl Lagerfeld și Carine Roitfeld, 50 de lire sterline pe amazon.co.uk

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii