Cautare
, Contributor

Auto |
|

Vânătoarea de cool: Motocicletele altor vremuri

moto.jpg
Un obiect ieșit din mâna unui artist inspirat este împins în modă cu o forță egală cu coeficientul său de cool. Dacă Arhimede n-ar fi fost fizician, ci coolhunter, punem pariu că exact așa ar fi sunat celebra lege care-i poartă numele. Pentru a ilustra principiul, alegem de fiecare dată câte un obiect amuzant, spectaculos, ori pur și simplu surprinzător, care îți atrage atenția din prima grație unei variabile imposibil de cuantificat, dar ușor de intuit: factorul său de vino-ncoace.

Crocker. Motocicleta Crocker. Aşa s-ar prezenta bolidul născut în Los Angeles în 1936, care a fost, până în 1942, cea mai rapidă motocicletă de serie din lume. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, compania producătoare a trecut la realizarea de componente pentru aeronave, iar vechile motoare au rămas simple piese de colecţie pentru împătimiţi. Un canadian, pe numele său Michael Schacht, a orchestrat „învierea“ Crockerelor, pornind de la câteva modele vintage bine-păstrate.

Cu excepţia blocului motor şi a sistemelor electrice modernizate, noile Crockers sunt identice cu originalele: orice componentă a unei motociclete vechi se potriveşte pe cele noi. Mai mult chiar, Schacht şi-a luat angajamentul de a produce kituri de piese pentru ca un proprietar să-şi poată asambla singur propriul Crocker sau să poată restaura fără probleme un model de colecţie.

De la 65.000 de dolari. COMANDĂ pe crockermotorcycleco.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii