Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Vânătoarea de cool: Mobilier artizanal

grange.jpg
Un obiect ieșit din mâna unui artist inspirat este împins în modă cu o forță egală cu coeficientul său de cool. Dacă Arhimede n-ar fi fost fizician, ci coolhunter, punem pariu că exact așa ar fi sunat celebra lege care-i poartă numele. Pentru a ilustra principiul, alegem de fiecare dată câte un obiect amuzant, spectaculos, ori pur și simplu surprinzător, care îți atrage atenția din prima grație unei variabile imposibil de cuantificat, dar ușor de intuit: factorul său de vino-ncoace.

Sunt create de artizanii secolului XXI dar arată ca şi cum ar fi ieşit din mâna lui Joseph Grange însuşi, artizanul de mobilier care în 1904 a pus bazele legendarului brand francez care îi poartă numele. Detaliile fiecărei piese realizate de echipa din Monts du Lyonnais incorporează tehnici de pe vremuri, precum îmbinările muchiilor în coadă de rândunică, lemn patinat şi lacuri aplicate manual.

Piesa de mobilier de mai sus este creată sută la sută manual, în 42 de culori diferite, de la culoarea piersicii la verde deschis, iar materia primă este lemnul masiv de cireş, patinat şi lăcuit după tehnicile străvechi ale lui Grange.

De la 5.000 de euro PE www.grangeny.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii